Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş Galatasaray derbisinin yazar yorumları! Yazarlar BJK GS maçını yorumladı - Beşiktaş Haberleri
        1

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: Galatasaray'ın durumu ve oynadığı oyun gerçekten içler acısı. Hatta oynanana 'oyun' dahi diyemeyiz.

        2

        Fatih Terim maçtan önce yeniden "Ocak ayı" diye transfer mesajı verdi. İyi güzel de Ocak - Temmuz bir daha Ocak derken 15-16 oyuncu aldırmış bir hocanın hala 2 transfer dönemi daha istemesi de mantıksız. Ve aslında işin öbür tarafı da bu kadro, yani Terim'in elindeki kadro öyle hocanın sürekli bahsettiği gibi "komple değişmesi gereken çöpler"den falan oluşmuyor.

        3

        Üstelik siz ikide bir "Ocakta falan bunlar gider" derseniz adamlar neden oynasın? Bir de Fatih Terim, bu kadroyla Karius'u yere yatıramamayı açıklamalı. Fatih Hoca hiç kusura bakmasın bu takımın en formsuz ismi kendisi.

        4

        Gelelim zaferin sahibine. Beşiktaş, Burak - Victor - Nkoudu gibi çok önemli 3 oyuncusundan yoksunken; Gönül ve Atiba'nın sakatlıktan çıkmış halde iken, santraforda acemi ve yetenekleri kısıtlı Umut varken maçı özellikle 2. devrede hak ederek kazanmak gerçek bir zaferdir.

        5

        İBRAHİM YILDIZ: Beşiktaş özelinde bakıldığında, Galatasaray’dan daha diri ve istekliydi. Maçın tamamında daha çok pozisyon buldular. Son vuruş kalitesi olsa farklı kazanabilirlerdi. İlk yarı çok acemice top kayıpları vardı. Savunma neredeyse hata yapmadı diyebiliriz. Rebocho, Vida ve Umut yıldızlaştılar.

        6

        Galatasaray’da sorun çok. Belhanda bir türlü kendine gelemedi. Sürekli performans sorunu gündemde. Taraftar bu oyuncudan umudunu kesmiş gibi. Maç öncesi bunu bir kez daha gördük. Lemina, Belhanda, Feghouli’nin kötü oyunu Galatasaray’ın istediği sonucu alamayışında ki en büyük etkendi. Üçü de çok kötü oynadılar.

        7

        ERMAN TOROĞLU: Fatih Terim için şanslı teknik direktör deriz, öyle veya böyle maçı kazanır deriz. Allah ona son 6 günde iki tane büyük şans verdi. Birisi Zidane'ın teknik direktörlüğündeki Real Madrid, diğeri Abdullah Avcı teknik direktörlüğündeki Beşiktaş maçı. Hadi birinden faydalanamadın, diğerinden faydalan!

        8

        Fatih Terim hem Real Madrid Teknik Direktörü Zidane'ı, hem de Beşiktaş Teknik Direktörü Abdullah Avcı'yı istifadan kurtardı. Ve kendisini bundan sonraki maçlarda Zidane ve Abdullah Avcı'nın yerine koydu.

        9

        Bu maç, Beşiktaş'taki teknik direktör krizine bayağı bir pansuman oldu. Yani Abdullah Avcı ile devam edilirse, ileride bir şeyler olabileceği görünmeye başladı.

        10

        LEVENT TÜZEMEN: Galatasaraylı oyuncular lejyonerler gibi mücadele etti. Başta Atiba olmak üzere tüm Beşiktaşlılar yüreğini ortaya koyarak oynadı ve her futbolcu iki kişilik koştu. Galatasaray'ın bu oyuncularla takım ruhunu yakalama şansı yok. Terim'in hala başarıya aç oyuncuları takıma monte etmemesi rekabeti öldürüyor.

        11

        GÜNTEKİN ONAY: Maçı hiç tartışmasız şekilde hak ederek kazanan Beşiktaş ve Abdullah Avcı için bu derbi zaferi 3 puandan çok daha fazlasıydı. Siyah beyazlı oyuncular maçın öneminin bu kadar farkındayken Galatasaray’ın sezon başından beri süregelen tutuk ve isteksiz görüntüsü dün de devam etti.

        12

        Beşiktaş yeni bir sayfa açtı. Galatasaray ise gitmeyen bazı şeyleri çok geç olmadan değiştirmek zorunda.

        13

        TURGAY DEMİR: Transfer şampiyonu Galatasaray karşısındaki manzarayı gördük. Öne oynayan Beşiktaş hem karşı kalede çok pozisyon buldu, hem kendisi pozisyon bulmadı. Hikaye bu kadar basit; Beşiktaş öne oynamalı..

        14

        Falcao Galatasaray'ın ayarını bozdu, Belhanda ve Feghouli işi bıraktı. Gerçek bu. Tabii görmek isteyenler için. Peki bu galabiyet Beşiktaş'ı yarışa ortak eder mi; eğer Avcı eski sisteme dönmez ve takıma öne oynama izni verirse neden olmasın!?.

        15

        ENGİN VEREL: Beşiktaş’ta Karius ve Atiba, Galatasaray’da ise Muslera dışında kimsenin bu takımlarda oynamayı hak ettiğini düşünmüyorum. Sonuçta az dinlenen ve sakatı çok olan Beşiktaş, kazanmayı başardı. Galatasaray’daki sorunlar ise aynen devam ediyor.

        16

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ