Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş KAMERUNLU BÜYÜCÜ! Son dakika... Beşiktaş - Gaziantep FK maçının yazar yorumları - Beşiktaş Haberleri
        1

        İBRAHİM YILDIZ: Beşiktaş 60 puanla liderlik koltuğuna oturdu. Gaziantepspor’u yenerek şampiyonluk yarışında önemli bir virajı da kayıpsız döndü. Başakşehir ve Fenerbahçe karşılaşmaları öncesinde çok değerli bir galibiyet aldı. Sezon başında bu takımdan “Bir şey olmaz” diyenlere inat, zirveye çıktı. Eldeki kadro eleştirilmesine rağmen Sergen Yalçın dokunuşuyla herkesi şaşırttı. Açıkçası, Sergen hoca yapılan yorumlara şimdi gülüyordur elbette.

        2

        Aboubakar denilince durmak gerekiyor. Bir santrforda olması gereken tüm özelliklere sahip bir oyuncu. Hava topunda var. Dar alanda etkili, kontra toplarda hızlı. Bire birde adam geçiyor. Çok güçlü. Durdurmak gerçekten zor. Kendi oynadığı gibi, arkadaşlarını da oynatıyor.

        3

        Hareketli oluşu alan boşaltması, Larin ve Ghezzal’a fırsat yaratıyor. Attığı 15 gol tüm bu saydıklarımızın göstergesi. Larin de, Aboubakar’dan geri kalmıyor. O da 13 gole imza attı. Böyle bir forvet hattı olunca, Sergen Yalçın’ın işi kolaylaşıyor. Ayakta durmasına gerek yok. Otursun koltuğuna zevkini çıkarsın.

        4

        MEHMET DEMİRKOL: Süper Lig’de geçirdiği 2 sezonda toplam 5 gol atan Larin’in dün sahadaki çözüm üreten seri oyuncu olduğuna inanmak zor. Yalçın’ın, en büyük başarılarından biri onun geldiği seviye. ‘Bu adama bu kadar para verilir mi?’den ‘İyi yatırım gerçekten’ noktasına geldik. Keza geçen yıl sakatlığı nedeniyle Portekiz Ligi’nde toplam 66 dakika oynamış Aboubakar’ın, lige damgasını vurduğunu da şimdiden söyleyebiliriz.

        5

        Bu iki hücum adamıyla yola çıkmış olmak bile başlı başına delilik olarak görülebilir. Kalede Ersin-Utku ikilisiyle sezona başlamış olmak gibi. Beşiktaş dün iyi oyunlarından birini oynamadı. Hatta 2. yarıda yenilen presi açmak konusunda yaşanan sıkıntı bu sahada bu sene az görülen bir durum.

        6

        Sa Pinto, takım şeklini değiştirmeden oyun merkezini ileri çekmeyi başardı. Ghezzal, Ljajic gibi iki pasör, Rıdvan ve Rosier gibi hızlı oyuncuların desteklediği bitirici 2’li karşısında bu plana geçmek cesurca. Bunu ceza sahası aksiyonları dışında iyi uygulayabilmek ise başarı. Ancak Vida ve Welinton ikilisi her seferinde öncü müdahaleler yaparak bu oyunun doğru şekilde sonlanmasını engelledi.

        7

        ALİ ECE: Beşiktaş 11. dakikada %80 oranda topa sahip olan taraftı, 15’te perdeyi açan golü bulsa da devre sonuna kadar aynı taktik disiplinle oynamaya devam etti. Devreyi %72’lik topa sahip olma oranıyla tamamlayan Beşiktaş’ın en büyük taktiksel silahı basit, sakin ama tempoyu kendi lehine dikte edecek hızda paslarla oynaması.

        8

        Top Beşiktaş’tayken de rakibindeyken de Beşiktaş forması giyen oyuncular sanki birbirlerine bellerinden iplerle bağlıymışcasına yakın ve senkronize hareket ediyorlar. Herkes Sergen Yalçın’ın istediği şekilde oynuyor örneğin Ghezzal yine L1+üçgen aşırtma pasıyla ilk golün asistini yaptı: Tam bir ters ayak ters kanadın içe gelip yarım alanda ekstra oyun kurucuya dönüşme katkısı!

        9

        Aboubakar ilk golde de ikinci golde de vuruş öncesi vücut çalımlarını çok iyi kullandı. Larin de bir kez daha ona çok iyi ayak uydurdu. Sadece son 5 dakika Beşiktaş en büyük kozu olan oyun disiplininden uzaklaştı: Bir tane yedi, bir tane de direkten döndü. Bu kalan 5 dakikadan iyi ders alınması şart!

        10

        AHMET ÇAKAR: Beşiktaş'ın attığı ilk golden önce orta sahada Kenan, Rıdvan tarafından faule maruz kalıyor. Mete Kalkavan, haklı olarak avantaja oynatıyor. Avantajda top Gaziantepli oyuncuda kalıyor. O sürüyor kaptırıyor, dönen top gol oluyor.

        11

        Burada Mete Kalkavan'ı suçlamak yersiz. Avantaja bırakması doğruydu. Avantaja bırakılan Gaziantepli oyuncu, topu kontrolüne aldı ama kaptırdı ve gol oldu. Bunun haricinde baktığımızda da genel olarak Mete'ye kötü diyemem.

        12

        BİLAL MEŞE: Kamerunlu büyücü! 15.dakikada, adrese teslim paslarıyla öne çıkan Ghezzal, Aboubakar’la topu buluşturdu, golcü futbolcu önce kalecinin üzerinden aşırdı, son boş kaleye meşin yuvarlağı gönderdi, kilidi açan çilingir oldu.

        13

        Bu oyunda tek skorla galibiyetler, sıkıntılıdır, her risk vardır, yani ikinci golü bulamazsanız psikolojik olarak baskı altında kalırsınız! Ki, Beşiktaş, ikinci yarıda bu tabloyu yaşadı! Kartal, bu yarıda aradı, ama boşluk bulamadı, savunmayı aşamazken, rakibine de ciddi bir pozisyon da vermedi.

        14

        Konuk takımın risk alması, baskısını artırması, kuşkusuz Kartal’ın ofansif baskısına el freni çektirdi! Ve günün golcüsü Aboubakar 73’te olası puan kaybına set çeken isim oldu. Asist mi? Bu kez Larin’den geldi, Aboubakar savunmadan sıyrıldı, topu kalecinin uzanamayacağı köşeye gönderdi. Aboubakar’a kızalım mı, övelim mi, biz de şaşırdık! Hat -trick fırsatını elinin tersiyle itti, olsun her güzelin bir kusuru oluyor!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ