Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Spor yazarları Beşiktaş İstanbulspor maçını yorumladı: "Bu ‘Diken üstü oyun’la maç kazanılır ama..." - Beşiktaş Haberleri
        1

        ERMAN TOROĞLU: SIKLET FARKIYLA

        Beşiktaş sakindi, arkayı boşaltmadı, zaten kalecilerine de top gelmedi golü de bir kornerden defans ve kalecinin büyük hatasıyla ağlarında gördüler. İkinci devre İstanbulspor oyuna girmeye başladı ama golü Aboubakar'ın güzel vuruşu ile siyah-beyazlılar buldu. Bu andan sonra İstanbulspor baktı ki böyle olmayacak başladı Beşiktaş'ın üstüne gitmeye.

        2

        Biraz dirençli ve dikkatli bir takım Beşiktaş'ı çok rahatsız eder. İstanbulspor, kendi çapında, gücünde iyi mücadele etti ama arada sıklet farkı vardı. Bu soğuk havada Beşiktaş seyircisi yine takımını yalnız bırakmadı, en fazla tebriği ve alkışı bence onlar hak ediyor. Ne olursa olsun takımlarını yalnız bırakmıyorlar. (FOTOMAÇ)

        3

        ALİ ECE: İKİ NEFİS GOL

        Maçtan önce rakibin teknik direktörü Fatih Tekke “Bekleyeceğiz” demişti, gerçekten de İstanbulspor ilk yarıda çok kalabalık bir alan savunması yaptı. Bu yerleşik derin savunmaya karşı Beşiktaş’ın ısrarla havadan kenar ortalarla gol aramaya çalışması hatalı bir stratejiydi.

        4

        2-0’dan sonra Ghezzal çıkıp Gedson da yarım kanat rolünden alınınca İstanbulspor önce oyunu dengeledi sonra da Mert’in hatasından faydalanarak golü attı. Maçın sonuna doğru Beşiktaş yine üstünlük sağladı ve bu kez Redmond harika bir golle perdeyi kapattı. (FANATİK)

        5

        BÜLENT TİMURLENK: OYUNUN KALBİ

        Beşiktaş, Ghezzal'ın dönüşüyle "ideal 11"ine kavuştu" dediğimizde ideal 11 meselesini biraz açmamız lazım. Bu 11'den geçen sezon idealin parçası olan tek futbolcu Ghezzal idi ve bu yüzden sahadaki 11 futbolcuya kariyerleri, yetenekleriyle Beşiktaş forması giymesi en çok yakışanlar tanımı en doğrusu olur. Beraber oynadıkları maç sayısı az olan ikililere bakalım: Onur-Ghezzal, Tayyip-Colley ve Amir-Salih...

        6

        Fatih Tekke'nin takımı mücadeleyi bırakmadı. Farkı bire indirdiklerinde Şenol Güneş'in değişiklikleri yorgunları kenara getirdi ve rakibin risk alıp boşalttığı alandan nefis bir Redmond golü izledik. Maçın en iyisi sadece jeneriklik golüyle değil oyunun kalbinde yer alan Aboubakar ve iki bek Masuaku ile Onur. (SABAH)

        7

        ATTİLA GÖKÇE: ŞENOL HOCA MENZİLİ UZATMAK İSTİYOR

        Cenk’in golü anlaşılan o ki Aboubakar’ın da iştahını açıyor. İki golcünün birlikte gol attığı maçlara alışıyoruz.. Kaptan bir gol de ortağına attırmak istedi asist diyebileceğimiz bir pas verdi. Kamerunlu durur mu? Sağıyla 25 metreden çok güzel bir vuruş yaparak Jensen’i avladı.

        8

        Şenol Güneş’in 63’de Maxim’le Redmond’u oyuna sürmesi Beşiktaş’ın pozisyonlarını zenginleştirirken İstanbulspor’un da tehlikeli kontralarına yol açtı. Sıkıntılı maç zevkle (ve ıstırapla) se yredilen oyuna dönmüştü. Redmond’un 90+3’deki müthiş falsolu atışla imzaladığı gol, Kartal’ı uçurmaya yetti. Şenol Hoca bu uçuşun menzilini uzatmak istiyor ama işi çok zor. Neyse ki “ulusal maç” tatili var. (MİLLİYET)

        9

        CEM DİZDAR: 'ORTA OYUNU' DEĞİL KÜLTÜR FARKIYLA KAZANDI

        İstanbulspor ilk devre boyunca haniyse orta sahaya gitmeye dahi yeltenmedi. Öyle ya, bu planla son iki maçı kazanmışlardı da... Beşiktaş ise bir iki kırık dökük Aboubakar girişimi dışında tek plandaydı; her koşulda Rachid Ghezzal’ı bulmak! O da İstanbul’un isteğini yaptı ve ortaladı durdu devre boyu.

        10

        "Beşiktaş icra ettiği oyun değil futbolcu farkı ve 'Kültürel üstünlüğü’ ile maçı kazandı" denebilir. Bu ‘Diken üstü oyun’la maç kazanılır ama tribüne insan kazanılır mı, işte maça ve Beşiktaş’a dair bir soru daha... (FANATİK)

        11

        UĞUR MELEKE: OTOMATİK VİTESLE KAZANDI

        Beşiktaş belki kolay kazanamadı ama son 3 haftada bir otomatik vites geliştirdi. Bu sene Süper Lig, kelimenin tam anlamıyla “iki perdeli” olarak oynanıyor. Bir aylık Dünya Kupası arasının üzerine gelen büyük felaketimiz zaten ilk devreyle ikinci devre arasındaki bağı oldukça zayıflattı.

        12

        Bunun üzerine uzayan transfer sezonu ve Hataylı-Gaziantepli futbolcuların kiralanmaları eklenince bazı takımlar adeta martta yeniden çevirdiler kontağı. İşte bu “reset atılmış” takımlardan ikisi, Beşiktaş ve İstanbulspor karşılaştılar dün. (HÜRRİYET)

        13

        ALİ GÜLTİKEN: KALİTELİ OYUNCULAR SORUN ÇÖZER

        Dün akşam bir futbol klasiği Beşiktaş adına tekrar yaşandı. Oyun, sistem, taktik bunlar önemli şeyler. Topa sahip olmayı, oyunu yönlendirmeyi de buna ilave edebiliriz. Ama iş döner dolaşır yetenekli oyuncu noktasına gelir. Elinizde ve kadronuzda mevcutsa, sorun çözer, oyunu istediğiniz noktaya götürürsünüz.

        14

        İstanbulspor'un oyunu zorladığı bölümler ve yakaladığı pozisyonlar olsa da siyah-beyazlı takım, yakaladığı yukarı çıkış ibresini Nathan Redmond'un ayağından gelen üçüncü gol ile aynı yerde tutmayı başardı. (SABAH)

        15

        İBRAHİM YILDIZ: BEŞİKTAŞ YILDIZLARIYLA KAZANDI

        Ara transferde yaptığı hamlelerle güçlenen Beşiktaş, kazanmayı sürdürüyor. İstanbulspor’u 3-1’lik bir skorla yenen Siyah-Beyazlılar son haftaların en formda takımı olduğunu da gösterdi. Sağ bek Onur, stoper Colley, orta saha Amir ve Maxim’le güçlenen Beşiktaş’ın performansı başta taraftarı olmak üzere sporseverlerin beğenisini kazandı.