Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem BİLSEM sınavı 2020 ne zaman? MEB BİLSEM sınav başvurusu nasıl yapılır?

        BİLSEM sınavı 2020 ne zaman yapılacak? Şeklindeki sorular öğretmen ve eöğrenciler tarafından merak konusu oldu. Türkiye genelinde düzenlenen sınavın MEB akademik takviminde ne zaman yapılacağı da belli oldu. İşte 2020 BİLSEM sınav tarihi

        BİLSEM SINAVI NE ZAMAN 2020

        BİLSEM grup tarama sınavlarının tarihi, 4 Ocak-19 Nisan 2020 aralığında olacak. Bu sınavın sonuçları ise 22 Nisan tarihinde açıklanacak.

        Bireysel değerlendirme sınavı ise 1 Haziran-28 Ağustos tarih aralığında gerçekleşecek. Bu sınavın sonuçları ise 4 Eylül 2020 tarihinde açıklanacak.

        BİLSEM SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        Öğrencilerin öğretmenler tarafından değerlendirilip E-Okul sistemine yükleneceği tarih aralığı 25 Kasım-6 Aralık tarih aralığı olacak. Bu başvuruların sonucu ise 25 Aralık tarihinde açıklanacak.

        BİLSEMLERDE ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME NASIL YAPILIR?

        Bilim ve Sanat Merkezlerinde öğrencilere, akademik başarıyı ölçmeye yönelik herhangi bir işlem uygulanmaz, sınav yapılmaz, ölçme ve değerlendirmelerde puan ya da not kullanılmaz. Uygulanan eğitim programlarının her aşamasında Gözlem Formları kullanılarak izleme ve değerlendirme yapılır ve programın sonunda programı tamamlayan öğrencilere "Program Tamamlama Belgesi" verilir.

        Haberi Hazırlayan: Büşra Kamış
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ