Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel BİLSEM sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? 2022 MEB BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir, nasıl öğrenilir? BİLSEM sonuçları...
        1

        BİLSEM sınav sonuçları binlerce veli ve öğrenci tarafından yakından takip ediliyor. 1, 2, ve 3. sınıf öğretmenleri aracılığıyla yetenek alanlarına göre aday gösterilen öğrenciler BİLSEM sınavlarını 19 Mart - 8 Mayıs tarihleri arasında tamamladı. Bilim ve Sanat Merkezleri değerlendirmeleri aşamalı olarak devam ederken adaylar merakla BİLSEM sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. İşte, BİLSEM sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih…

        2

        BİLSEM SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        19 Mart ile 8 Mayıs günleri arasında tamamlanan BİLSEM sınavı sonuçları 13 Mayıs günü açıklanacak. Kayıt yapmaya hak kazanan öğrenciler 19 Ağustos 2022'de duyurulacak.

        3

        BİLSEM BİREYSEL DEĞERLENDİRME SINAV TARİHLERİ

        Bilim ve Sanat Merkezleri ilk sınavının ardından değerlendirmeye alınacak olan öğrenciler 13 Haziran tarihinden 12 Ağustos gününe kadar BİLSEM sınavlarına alınacak

        BİLSEM TAKVİMİ 2022

        Değerlendirme süreci: 19 Mart-8 Mayıs 2022

        Değerlendirmeye hak kazanan öğrencilerin ilan edilmesi: 13 Mayıs 2022

        İtiraz başvurularının alınması: 16-23 Mayıs 2022

        İtirazların değerlendirilmesi: 24-30 Mayıs 2022

        Kayıt hakkı kazanan öğrencilerin ilan edilmesi: 19 Ağustos 2022

        4

        BİLSEM ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME NASIL YAPILIR?
        Bilim ve sanat merkezlerine 1, 2 ve 3. Sınıf seviyelerinde öğrenci değerlendirme işlemi aşağıdakiadımlar izlenerek gerçekleştiriliyor:

        a) Tablet bilgisayarla grup tarama uygulaması

        b) Grup tarama uygulamasında başarılı olan öğrencilerin yetenek alanlarına göre bireysel değerlendirmeye alınması

        Grup tarama uygulamasında başarılı olan öğrenciler yetenek alanlarına göre (genel zihinsel, resim ve müzik yetenek) kendisine bildirilen tarih ve saatte bireysel değerlendirmeye alınacaktır.

        5

        BİLSEM NEDİR?

        Bilim ve sanat merkezleri (BİLSEM); örgün eğitim kurumlarına devam eden ve genel zihinsel yetenek, görsel sanatlar veya müzik yetenek alanlarında özel yetenekli olarak tanılanan öğrencilere, yeteneklerini geliştirerek kapasitelerini en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla destek eğitim vermek üzere açılan özel eğitim kurumlarıdır.

        6

        1- Aşama: Aday Belirleme Öğretmen, öğrencinin yetenek alanına uygun gözlem formu doldurur.
        2- Aşama: Bilsem Sınavı Grup Tarama Aday gösterilen öğrenciler grup tarama uygulamasına tabi tutulur.
        3- Aşama: Bilsem Sınavı Bireysel Değerlendirme Grup tarama aşamasında başarılı olan öğrenciler bireysel değerlendirme aşamasına alınır.

        Bireysel değerlendirmeler genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanlarında ayrı ayrı yapılmaktadır. Bireysel değerlendirme aşamasında Genel Müdürlük tarafından belirlenen puan barajını geçen öğrenciler bilim ve sanat merkezine yerleşmeye hak kazanacaktır. Bilim ve sanat merkezlerine öğrenci seçim süreci ile ilgili iş ve işlemler il tanılama sınav komisyonları tarafından yürütülecektir.

        Haberi Hazırlayan: Elif Büşra Cebeci

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ