Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bitcoin'e darbe vuran Elon Musk Dogecoin'i uçurdu - HABERLER - Para Haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk sosyal medya üzerinden kripto para piyasasını etkilemeye devam ediyor. Önceki gün Tesla'nın Bitcoin'le araç satışını askıya aldığını açıklayan Musk dün akşam Dogecoin'le ilgili paylaşımda bulundu.

        Musk Twitter hesabından işlem verimliliğini artırmak için Dogecoin geliştiricileriyle çalıştığını açıkladı.

        Attığı tweetin ardından Dogecoin fiyatında hızlı bir yükseliş yaşandı. Söz konusu tweet öncesinde 0.42 dolar seviyesinde bulunan Dogecoin bu sabah 0.56 dolara yükseldi. Dogecoin son 24 saatte yüzde 26 değer kazandı.

        Bu yükselişte Coinbase'in 6 ila 8 hafta içinde Dogecoin'i listeleyeceğini açıklaması da etkili oldu.

        BITCOIN HENÜZ TOPARLANAMADI

        Elon Musk'ın önceki günkü açıklaması öncesi 56.000 dolarda olan Bitcoin ise kayıplarını henüz telafi edemedi. Bitcoin fiyatı bugün 50.000 doların üzerine tırmandı. Bu seviyeyi kalıcı olarak kırıp kıramayacağı takip ediliyor.

        Elon Musk Dogecoin'le ilgili mesajından önce Bitcoin'le ilgili görüşlerine de açıklık getirdi. Musk attığı tweette "Açıkçası kripto paralara inancım yüksek, ama bu özellikle de kömür gibi fosil yakıtların kullanımında büyük bir artışa neden olmamalı" ifadelerini kullandı.

        Tesla'nın kararının ardından yaşanan şokun etkisi sadece Bitcoin'de değil tüm kripto paralarda hissedilmeye devam ediyor. Son 24 saatte piyasa değeri bakımından ilk 100'de yer alan kripto paraların 72'si son 24 saatte dolar bazında değer kaybetti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ