Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Bitcon ne kadar oldu? Bitcoin'de son durum ne? İşte güncel 16 Ocak Bitcoin fiyatları - İş-Yaşam Haberleri

        Bitcoin fiyatları ne kadar oldu? Çin ve Güney Kore'den gelen son dakika haberleriyle piyasaların alarm vermesi ve Bitcoin fiyatlarının düşüşe geçmesinin ardından yatırımcıların aklında 'Bitcoin fiyatları ne kadar?, 'Bitcoin'de son durum ne olacak?' sorusu hafızalardan eksilmiyor. Peki, Bitcoin fiyatları ne kadar? İşte 16 Aralık güncel Bitcoin fiyatları...

        BİTCOİN NE KADAR OLDU?

        Haftasonudna 14 ila 15 bin dolar bandında dolaşan Bitcoin fiyatlarının, kripto para analistlerinden gelen yorumlara göre 2018'de 20 bin doların sınırını aşması bekleniyordu.

        Oysa önce Güney Kore'nin önlemleri ardından da Çin'in madenciliği ve kriptopara ticaretini yasaklayacağına dair haberlerle haftaya 13 bin doların altına düşerek başladı.

        REKLAM

        Çin'de Bitcoin madencilerin bu haberler üzerine elindeki bitcoinleri satmaya başlaması, Binance ve Bittrex gibi büyük borsaların sisteme üye alımlarını kapamasıyla satın alma hızının yavaşlamasıyla oluşan arz fazlalığı Bitcoin fiyatlarının düşmesine yol açtı.

        Bitcoin fiyatı sabah saatlerinde kimi borsalarda 11 bin doların altına dek geriledi. Coinmarketcap verilerine göre ise 11 bin 442 dolarla son ayların en düşük seviyesini gördü.

        Buna bağlı olarak piyasa değeri ilk 100 arasındaki diğer tüm kriptoparalarda yüzde 10 ile 40 arasında değer kaybı yaşanırken piyasanın hacmi yüzde 18 daralarak 100 milyar dolar küçüldü ve 550 milyar dolara dek indi.

        Kriptoparalar yavaş yavaş fiyat düzeltme yaparken saat 18:00 itibarıyla bazı kriptoparaların birim fiyatları şu şekilde gerçekleşti:

        Bitcoin: 46.101 TL

        Ripple: 5.31 TL

        Ethereum: 4.249 TL

        NEO: 590,40 TL

        NEM: 4,37 TL

        Stellar: 1, 86 TL

        Bitcoin Cash: 7.543TL

        Cardano: 2,50 TL

        Litecoin: 782,10 TL

        IOTA: 11,44 TL

        GÜNEY KORE'DE VATANDAŞLAR DİLEKÇE VERİYOR

        Güney Kore'de hükümetin sanal para işlemleri konusundaki ağır düzenlemeleri nedeniyle en az 200 bin kişi, devlet başkanlığının web sayfasına çevrimiçi dilekçe gönderdi.

        REKLAM

        Güney Kore, hükümetinin sanal para işlemlerine ilişkin ağır düzenlemeleri halkın tepkisine neden oldu. Binlerce kişi, devlet başkanlığına online dilekçe gönderdi. Güney Kore hükümetinin "kripto paraya karşıtı tutumunu" değiştirmesini istenen çevrimiçi dilekçe sayısı, 200 bin kişiye ulaştı.

        Güney Kore Hükümeti Aralık 2017 başından beri sanal para birimi ile ilgili sorunları çözmek için bir inceleme yürütüyor. Güney Kore Mali Hizmetler Komisyonu Başkanı Hong Nam-ki, kripto para işlemleriyle ilgili yeni düzenlemeler getirileceğini ve tamamen yasaklamayı düşündüklerini açıklamıştı.

        Güney Kore Hükümeti 13 Aralık tarihinde de Başbakan Lee Nak-yon, adalet, finans, bilim ve bilgi ve iletişim teknolojileri bakanlıklarının üst düzey yetkilileri ile Finansal Hizmetler Komisyonu ve Kore İletişim Komisyonu temsilcileri ile acil bir toplantı gerçekleştirmişti. Lee, toplantı da yerel yatırımcıların karşılaşabilecekleri mali zararlar konusunda endişelerini dile getirmişti. Toplantı da finans kuruluşların sanal para biriktirmeleri veya satın almalarının yanı sıra öz sermaye yatırımları yapmalarını yasaklanması kararı çıkmıştı.

        REKLAM

        Toplantının bir gün sonrasında Adalet Bakanlığı tarafından sanal para madenciliğinin spekülatif bir araç olarak kullanması da dahil olmak üzere sanal para ile ilgili çok çeşitli suçlar emri çıkardıklarını açıklamıştı.

        Güney Kore Devlet Başkanlığı ofisi web sayfasından gönderilen kripto paraya yönelik dilekçelere henüz bir yanıt verilmemişken, bugünkü Bakanlar Kurulu Toplantısına başkanlık eden Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, sanal paraya yönelik farklı tutumlara sahip olan bakanlıkların doğru ve kapsamlı bir politika izlemeleri için işbirliği içinde olmalarını istedi.

        Kripto para platformu kapandı

        Güney Kore'de sanal para madenciliği yapan bir platform kapandı. Bitcoin ve diğer dijital para birimlerini ticareti yapmak için kullanılan Youbit, 19 Aralık günü iflas başvurusunda bulunarak yerel saatle 02.00'den itibaren işlemleri kapattığını açıklamıştı.

        Platform sekiz hafta içinde ikinci kez siber saldırıya uğramıştı. Siber saldırılar sonrasında saldırganlar kullanıcılara ait olan varlıkların yüzde 17'sini ele geçirmişlerdi. Youbit iflas başvurusunda bulunan ilk sanal para değişim platformu oldu.

        TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı ve Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, elektronik para birimi 'Bitcoin' ile ilgili, "Bence uzak durulması gereken bir saadet zinciri" dedi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ