Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Türkiye'nin yeni temizlik ürünü: "Bordon" - İş-Yaşam Haberleri

        İçeriğinde doğal mineraller ve bitkisel içeriklihammaddeler yer alan yerli ve milli temizlik ürünü Boron tanıtıldı. Eti Maden İşletmeleri'nin geliştirdiği ürünün lansmanında açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, ürünü hedefinin ilk etapta pazar payını artırmak olduğunu söyledi.

        Boron'un içeriği, geliştirmeçalışmaları ve pazarlama sürecinin tamamen yerli olduğu kaydeden Bakan Dönmez, "Eskişehir Kırka Bor İşletme tesislerinde üretilen Boron, yüzde yüz doğal minarelli içeriği ve yerliolmasıyla pazarda fark yaratacak" dedi.

        REKLAM

        YIL İÇİNDE FİYATI DEĞİŞMEYECEK

        Bordan temizlik ürünü çalışmalarının 2012 yılına dayandığını anlatan Bakan Dönmez, ürünün fiyatının yıl içinde değişmeden aynı kalacağını da vurguladı. Enerji Bakanı, "Boron’un pazar payının artması ile ithal ettiğimiz temizlik ürünü de azalacak. Yerli kaynaklarımızı yerli insan gücümüzle işleyerek birer değer üretmek istiyoruz" diye konuştu.

        Otomatik çamaşır makinelerinde kullanılmak için geliştirilen Boron’un içeriğinde boraks, soda, bitkisel sabun ve aktif oksijen kaynağı gibi hammaddeler bulunduğu açıklandı.

        Büyük marketlerde satışına başlanan yerli temizlik ürününün, gündelik kıyafetlerden ev tekstil ürünlerine, hassas bebek giysilerinden endüstriyel çamaşırlara kadar birçok farklı ürünün temizliğinde kullanılabileceği aktarıldı. Doğal mineralli bir temizlik ürünü olan Boron’un, petrol türevi ve fosfat gibi zararlı kimyasallardan, alerjen parfümlerden de arındırıldığı ifade edildi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ