Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Kripto Para BTC son dakika: Bitcoin neden düşüyor? Kripto para haberleri - Kripto Para Haberleri

        Bitcoin kaç dolar oldu? Çin'in geçen hafta kripto para madencilerine yönelik denetim ve kısıtlamaları yoğunlaştırmasının etkisiyle Bitcoin yaklaşık 7 ay sonra 30.000 doların altına geriledi. Bitcoin neden düştü?

        BİTCOİN NEDEN DÜŞÜYOR?

        Çin devletinin geçen hafta 2 büyük kripto para madencisini denetleyeceğini açıklaması ve bu firmalara faaliyetlerine ara vermeleri için yazı yollamasının yarattığı olumsuz rüzgarlar sert bir şekilde esmeye devam ediyor.

        Bitcoin son 24 saatte yüzde 7.5 değer kaybederek 29.469 dolara kadar geriledi. Böylece Bitcoin yaklaşık 7 ayın ardından ilk kez 30.000 doların altına indi.

        Bitcoin'deki bu gerileme altcoinlere de fazlasıyla yansıdı. Ethereum yüzde 9 değer kaybıyla 1.778 dolara düştü. Binance Coin'de düşüş yüzde 20, Dogecoin'deki düşüş ise yüzde 23'ü aştı.

        Dün yazılım firması MicroStrategy'nin 489 milyon dolarlık yeni Bitcoin alımı yaptığını açıklaması da rüzgarın terse dönmesine yetmedi. MicroStrategy ortalama 37 bin 617 dolardan 13.005 adet Bitcoin aldığını duyurdu. Böylece firmanın elindeki Bitcoin sayısı toplam 105 bine yükseldi.

        Haberi Hazırlayan: Esra Şaşmaz
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ