Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş SON DAKİKA! Ahmet Nur Çebi'den Cenk Tosun açıklaması - Beşiktaş Haberleri

        Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, düzenlediği basın toplantısında transferle ilgili açıklamalar yaptı.

        Çebi, eski oyuncuları Cenk Tosun'la ilgili gelen soruya,"Cenk Tosun'un gündeme geldiği doğru. TFF'nin çok ağır hareket etmesi nedeniyle cevap alamadık. Bu yüzden Cenk'e bir cevap veremedik. Cenk başka takıma giderse çok üzülürüz" diye cevap verdi.

        Teknik Direktör Abdulah Avcı’yla transfer konusunda konuştuklarını da söyleyen Ahmet Nur Çebi, “Hocamla ihtiyacımız olan bölgeleri konuştuk. Ancak kendisi de içinde bulunduğumuz TFF kurallarından doğan sorunu aşamadığımız biliyor. Bu durum Beşiktaş’ın sorunuysa, bizim de sorunumuzdur dedi. Faizlerden kaynaklanan yüzde 15 hakkı kullanabilirsek 1, 2 transfer yapmaya hazırız. Şu anda hiçbir arkadaşımızın gitmesini istemiyoruz. Herhangi bir futbolcumuza şu anda bir talep yok. Bugün için böyle bir durum gündemde değil” dedi. Cenk Tosun’un transferde gündeme geldiğini de söyleyen Çebi, “Cenk, Beşiktaş’ın çok sevdiği bir futbolcudur. Çok da büyük ekonomik katkısı olmuştur. Hem şampiyonluklara hem de ekonomiye sağladığı katkılar için teşekkür ederim. Satışında da ben vardım, ben planladım. Ancak TFF’nin çok ağır hareket etmesi nedeniyle, sorduğumuz soruların cevabını alamadık. Bu soruların cevabını aldığımızda Cenk başka bir yere transfer olursa çok üzülürüz. Cenk Tosun konusunda, TFF nedeniyle harekete geçemedik. Maalesef durum bu. Faizlerin düşmesi durumunda çok çok rahatlarız. 25-30 milyon TL bir rakam olduğunu tahmin ediyorum. Bu da 6 ay için iyi bir rakam ve önümüzü açar” diye konuştu.

        Federasyonun faizler konusunda geç hareket etmesi durumunda ne yapacağı sorulan Çebi, “Bu haksızlığı nasıl yaptınız demek olabilir. Başka ne yapabiliriz ki. Daha tahkime gitme yolumuz bile açılmadı. Ben bu riski alamıyorum. Kendi şirketim olsa risk alırım ama Beşiktaş için bu riske giremem. 15-16’sında yapılacak olan bir yönetim kurulu var. Ayın 30’unda karar alırlarsa o zaman 'Siz bizi oyalıyorsunuz, diğerlerine el altından transfer yapın, biz hallediyoruz' diyerek hareket ediyorsunuz derim. Ayın 31’inde karar açıklanırsa art niyet ararım” dedi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ