Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Müzik Cem Belevi'nin 'Cemiyet Gazinosu'nu 'Sevdim' - Magazin Haberleri
        1

        Kendisi gibi şarkıcı olan İrem Derici ile bir dargın bir barışık aşk yaşayan Cem Belevi, 'Cemiyet Gazinosu' projesinin sezon finalini 'Sevdim' ile yaptı. 'Belki', 'Baş Tacım', 'Ondan Vazgeçemem Ben' ve 'Sevdim' adlı şarkılarının yer aldığı albümü dinleyicisiyle buluşturan Belevi, nostaljik tarzda karşımıza çıktı.

        2

        Parçaların klipleri adeta dizi tadında ve başarılı bir prodüksiyona sahip. Ünlü şarkıcının duygusal sözler barındırdığı 'Sevdim'i hareketli stilde müzikseverlerin beğenisine sunması da hayli dikkat çekici... Ünlü şarkıcı, bir yandan 'Sevdim'in klibindeki performansıyla oyunculuğa da göz kırptığının mesajını vermiş.

        3

        Daha önce 'Belki'de düet yapan Cem Belevi ile İrem Derici'nin uyumunun şarkıya ve klibe yansıdığını dile getirmiştim. 'Ondan Vazgeçemem Ben', daha önce tanıdık bir hissi yaşatırken, 'Baş Tacım' ise aşka davet ediyor.

        4

        Ayrıca son projesi 'Cemiyet Gazinosu' konseptiyle 15 ayrı şehirde sevenleri ile buluşmaya hazırlanan Cem Belevi, eski gazino sahnelerini 3 aylık yoğun bir çalışma ile hazırladıklarını dile getiriyor.

        5

        Belevi, "7'den 70'e herkese hitap eden özel bir repertuvar hazırladık. Bazı şehirlerde sürpriz sanatçı dostlarım da benimle aynı sahneyi paylaşacak." ifadelerini kullanıyor.

        6

        'VANİLYA' TADINDA

        'Galaksi', 'Peri' gibi şarkılarıyla kısa sürede başarıya ulaşan Ece Mumay, 'Vanilya' adlı albümüyle yaza giriş yaptı.'Vanilya', 'Şeytan Tüyü' ve 'Kutu Kutu' isimli 3 şarkıdan oluşan albümde yer alan tüm parçaların söz ve müziğine adını yazdıran Mumay, yine sosyal medyada çok konuşulacağa benziyor. Ayrıca rengarenk klibiyle dikkat çeken 'Vanilya'da 'Galaksi' ve 'Peri' benzeri melodiler kullanılmış...

        7

        'UCUBELERİN ÇAĞI' BENZERSİZ

        Alternatif sahnenin en güçlü isimleri arasında yer alan 'Redd' grubunun solisti Doğan Duru, 'Polisi Aramayın'ın ardından 'Ucubelerin Çağı'nı dinleyiciyle buluşturdu. Şarkının söz ve müziğine imzasını atan Duru, 'Ucubelerin Çağı' ile dikkatimi çekti. Eşsiz satırlara imza atan Doğan Duru, parçada farklı melodilere yer vermiş. Bence 'Sevdiğim kimse kalmamış bu gezegende.' sözleri 'Ucubelerin Çağı'nı benzersiz kılan noktalardan...

        8

        SELEN UÇER'İN 'CENNET'İ

        Selen Uçer, oyunculuğun yanı sıra şarkıcılığa yönelen isimler arasında yer alıyor. 'Cennet'i müzikseverlerle paylaşan Uçer'in yeni single'ı keyifli melodilerden oluşuyor. "Dünya hapishanesinde bir tek sana güvenirdim, kimlesin?" diyen Selen Uçer'in 'Cennet' adlı şarkısının klibi ise yakın arkadaşı Esra Dermancıoğlu yönetmenliğinde çekilmiş...

        9

        HİRA 'BU BENİM YANLIŞIM' DEDİ

        Eleştirel bir tarza yönelen Hira'nın modern duygusal trap çalışması 'Bu Benim Yanlışım', yayımlandı. Hira'nın son dönemlerde yaşadığı ve çevresinde gözlemlediği deneyimlerden yola çıkarak yaptığı parça, büyüleyici... Şarkı, geçmişinden ders çıkaran ve kendine tavsiyeler veren sanatçının duygularını anlatıyor.

        10

        'YOKLUĞUNDA'YA YENİ BİR SOLUK

        Gülşah Kömür, müziğinde Ali Atay ile Murat Onbul'un imzasının bulunduğu bir Leyla The Band şarkısı olan 'Yokluğunda'yı yorumladı. Parçaya farklı bir soluk getiren Kömür, şarkının duygusallığını hissettirmeyi başarmış. Çok küçük yaşlarında anasınıfı öğretmeninin yeteneğini keşfettiği Gülşah Kömür'ün 'Yokluğunda'nın duygusunu yaşattığını düşünüyorum. Ayrıca şarkıdaki klarnet detayı bence 'Yokluğunda'ya derin bir anlam katmış.

        11

        'GÖLGELER'İN GÜCÜ ADINA

        Oğulçet, yeni şarkısı 'Gölgeler'i müzikseverlerin beğenisine sundu. Yapılmış ilk Türkçe dark soul örneklerden olan 'Gölgeler', dinleyiciyi farklı bir atmosfere taşıyor. Oğulçet, gizemli sesiyle hayat verdiği 'Gölgeler'i bazı geceler sıkıca sarıldığı şarkılarından birisi olarak nitelendirmiş.

        12

        'KAÇ' BAŞA SARIP SARIP DİNLEMELİK

        Alternatif sahnenin yeni nesil isimleri arasında yer alan Canay Doğan, son teklisi 'Kaç'ı dinleyicileriyle buluşturdu. 'Kaç' ile kafa karışıklığı yaşayan birinin zihnindeki akışı müzikal bir form ile tanıştıran Doğan, "Maraton başladı gözünü açtığın anda / Nefes alışlarında saklı zaman aslında" demiş. 'Kaç', sanırım bu ara başa sarıp sarıp dinleyeceklerimin zirvesine yerleşti.

        13

        BATURALP'IN 'KABUS'U

        Baturalp, 'Bir Önemi Yok', 'Kim Erir Tenimde' ve 'Ay Bile Baksa'nın ardından bu kez 'Kabus'u yayımladı. Baturalp, söz ve müziğinde imzasının bulunduğu şarkıyı, uykusunda yaşadığı lokal titreşimlerin nedeni olan anksiyete olarak nitelendiriyor. Genç şarkıcı, bana 'Kabus' adlı parçasında Teoman'ın tarzını hissettirdi.

        14

        HAFTANIN 'EN ÇOK DİLE DOLANANI'

        Havalar yavaş yavaş ısınmaya başladıkça aklım hep yaz şarkılarına gidiyor. Kıpır kıpır melodisiyle Hadise'nin 'Yaz Günü' parçası bu hafta en çok mırıldandığım şarkı oldu.

        6 yıl önce yayımlanmasına rağmen 'Yaz Gülü', bana hala ilk dinlediğimdeki o sımsıcak enerjiyi veriyor. YouTube'da da 91 milyondan fazla görüntülenme alan 'Yaz Günü', adeta başarısını kanıtlamış!

        Hadise'nin neredeyse bütün şarkılarını samimi buluyorum. 'Küçük Bir Yol', 'Hay Hay', 'Sıfır Tolerans', hepsi birbirinden başarılı bence. Artık tam anlamıyla güneş açsa da 'Yaz Günü'nü plajlarda dinlesek...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ