CHP'de Yüksek Disiplin Kurulu toplandı
CHP'de mutlak butlan kararı sonrası Yüksek Disiplin Kurulu toplandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, YDK'nin çıkışında, "Haftaya Grup'ta sizi göreceğiz." diyen gazeteciye, "Umarım, hep beraber" yanıtını verdi. Öte yandan CHP Yüksek Disiplin Kurulu, 38. Olağan Kurultayı'ndan sonraki ihraç işlemlerinin geçersiz sayılması için MYK'nın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuruda bulunması için talepte bulundu
CHP'de Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) toplandı. YDK, en yaşlı üye Garip Erdoğan öncülüğünde CHP Genel Merkezi'nde toplandı.
AA'da yer alan habere göre açılışını, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı 1 saat süren toplantıda, YDK Başkanlığına İzmir Milletvekili Mahir Polat, Başkan Yardımcılığına Ahmet Ersen Özsoy, YDK Sekreterliğine ise Sezgin Kaya oy çokluğuyla seçildi.
Kılıçdaroğlu, YDK'nin çıkışında, "Haftaya Grup'ta sizi göreceğiz." diyen gazeteciye, "Umarım, hep beraber" yanıtını verdi.
Öte yandan CHP Yüksek Disiplin Kurulu, 38. Olağan Kurultayı'ndan sonraki ihraç işlemlerinin geçersiz sayılması için MYK'nın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuruda bulunması için talepte bulundu.
YDK TOPLANTISINDA KONUŞTU
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) toplantısında parti içi demokrasinin, tüzük kurallarının ve kurumsal disiplinin önemine dikkati çekti.
Partiden yapılan açıklamaya göre CHP YDK, parti genel merkezinde ilk toplantısını gerçekleştirdi.
Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun açılış konuşmasıyla başlayan toplantı, tüzük gereği en yaşlı üye sıfatını taşıyan Garip Erdoğan'ın başkanlığında yapıldı.
Kılıçdaroğlu, kurul üyelerine hitaben yaptığı konuşmada, parti içi demokrasinin, tüzük kurallarının ve kurumsal disiplinin önemine dikkati çekerek, yeni çalışma dönemine dair başarı dileklerini iletti.
Toplantının ana gündem maddesini YDK bünyesindeki görev dağılımı ve başkanlık seçimi oluşturdu.
Kurul üyelerinin katılımıyla yapılan gizli oylama sonucunda Yüksek Disiplin Kurulu Başkanlığına Mahir Polat, Başkan Yardımcılığına Ahmet Ersen Özsoy ve Kurul Sekreterliğine Sezgin Kaya seçildi.
MAHİR POLAT'TAN ÖZKAN YALIM AÇIKLAMASI
CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Mahir Polat da, "Özkan Yalım, 28 Nisan'da bir istifa dilekçesi vermiş. Partimiz bu dilekçeyi 29 Nisan'da Genel Sekreterlik kayıtlarına almış. Arkadaşlarımız ise ihraç kararını 2 Mayıs'ta almıştı. O dönemde görev yapan arkadaşlarımız, Özkan Yalım'ın ihracı konusunda gecikmişler. İstifa etmiş bir kişi hakkında sonradan ihraç kararı vermişler. Genel başkanımızın arınma ve eski değerlerine dönme yönündeki açıklamalarının arkasında CHP Yüksek Disiplin Kurulu vardır; bundan kimsenin şüphesi olmasın. 'Özkan Yalım'ı affettik' diye bir durum söz konusu değildir. Kendisi zaten istifa etmişti; sonradan hakkında ayrıca bir karar alınmış." dedi.