Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika: CHP lideri Kılıçdaroğlu, MHP lideri Bahçeli, İYİ Parti lideri Akşener ve DEVA Partisi lideri Babacan'dan Amasra mesajı
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Bartın'ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu'na bağlı Amasra Taşkömürü İşletmesi'nde yaşanan grizu patlamasında 41 işçi şehit oldu, 11 işçi yaralandı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu "İhmallerin hesabını sormak boynumun borcu" derken, MHP lideri Devlet Bahçeli de "Zor ve çetin günlerin yaraları sarılacaktır" ifadelerini kullandı.

        Bartın'ın Amarsa ilçesinde TTK'ya bağlı maden ocağında akşam saatlerinde grizu patlaması meydana geldi. Patlamada 41 işçi şehit olurken, 11 işçi yaralandı.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlar bölgeye giderken, CHP, MHP, İYİ Parti liderleri ve temsilcileri de bölgeyi ziyaret edecek.

        KILIÇDAROĞLU: HESABINI SORMAK BOYNUMUN BORCU

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Amasra'daki maden faciası hakkında, "Bu elim olayı takip edeceğim, olası ihmallerin hesabını sormak da boynumun borcu" dedi.

        REKLAM

        CHP lideri Kılıçdaroğlu, Twitter'dan Amasra'daki maden faciası hakkında açıklama yaptı.

        Kılıçdaroğlu, "Acımız tarifsiz... Bartın’da yaşanan faciada art arda gelen acı haberler maalesef yüreğimizi dağlamaya devam ediyor. Yaşamını yitiren emekçi kardeşlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Bu elim olayı takip edeceğim, olası ihmallerin hesabını sormak da boynumun borcu" ifadelerini kullandı.

        KILIÇDAROĞLU: 20 YILDIR NEREDESİNİZ

        CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Bartın'da yaptığı açıklamada, "Bütün işçi kardeşlerimin ailelerine başsağlığı dilerim. Hayatını kaybeden maden şehitlerimizin sayısı 41 oldu. Gerçekten öfekliyim, gerçekten üzgünüm. 21'inci yüzyıldayız. Yılbaşı gecesi maden işçilerinin çalışma koşullarını öğrenmek için, maden işçileriyle geçirdim. Alınteri döküyor bu insanlar. Bu insanların can güvenliğini sağlamak sosyal devletin temelidir. Soma'yı, Ermenek'i unutmadık. Şimdi 41 kardeşimiz şehit oldu. Bu maden kazaları neden Türkiye'de oluyor? Başka ülkelerde insanlar niye ölmüyor? 'Önlem alacağız' diyorlar. 20 yıldır siz neredesiniz? Hayat bu kadar ucuz mu?" ifadelerini kullandı.

        BAHÇELİ: ÇETİN GÜNLERİN YARALARI SARILACAKTIR

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Amasra'daki maden faciası hakkında, "İzah ve ifadesinde kelimelerin yetersiz kaldığı söz konusu maden faciası hepimizi ve herkesi hüzne boğmuştur. Elbette dayanışmanın, yardımlaşmanın ve kenetlenmiş ortak bir iradenin eşliğinde bu zor ve çetin günlerin yaraları Allah’ın izniyle sarılacaktır" dedi.

        REKLAM

        MHP lideri Devlet Bahçeli, Amasra'da 40 işçinin hayatını kaybettiği maden faciası hakkında Twitter'dan açıklama yaptı. Bahçeli şu ifadeleri kullandı:

        "Bartın’ın Amasra ilçesinde faaliyet gösteren Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü’ne bağlı bir maden ocağında meydana gelen feci patlama Türk milletini derin bir acıya maruz bırakmıştır. Yüreklere ateş düşüren bu felaket kırk işçimizi hayattan koparmıştır.

        İzah ve ifadesinde kelimelerin yetersiz kaldığı söz konusu maden faciası hepimizi ve herkesi hüzne boğmuştur. Elbette dayanışmanın, yardımlaşmanın ve kenetlenmiş ortak bir iradenin eşliğinde bu zor ve çetin günlerin yaraları Allah’ın izniyle sarılacaktır.

        Maden ocağında emek ve alın teriyle ekmeğini kazanmanın mücadelesini verirken hayatlarını kaybeden işçi kardeşlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, hastanelere nakledilip tedavileri devam eden işçi kardeşlerimize de şifalar diliyorum.

        Rabbim’den niyazım, ebediyete irtihal eden işçilerimizi cennetiyle ve cemaliyle buluşturmasıdır. Bu duygularla kederli ailelere ve aziz milletimize sabır ve baş sağlığı temennilerimi bahusus iletiyorum."

        AKŞENER: BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM

        İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Bartın'da şehit ailelerine taziye ziyaretinde bulundu. Gazetecilere açıklama yapan Akşener, "Arama kurtarma çalışmalarına katılanlara en derin teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Bundan sonra elbette şehitlerimizin ailelerine, bu ülkenin kurumsal yapısı onları yalnız bırakmayacaktır. Biz haber aldığımız andan itibaren Uğur Poyraz Bey'in başkanlığında 2 milletvekilimizle bir ekip kuruldu. Onlar gece geldiler. Buraya geldik. Ailelere taziyelere gittik, madencilere başsağlığı diledik. Arama kurtarma çalışmalarına katılan herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Ailelere, milletimize başsağlığı diliyorum. Allah bu acıları bir daha yaşatmasın" dedi.

        BABACAN: ACIYI PAYLAŞMA GÜNÜ

        DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden faciasıyla ilgili "Türkiye'de maalesef madencilik kazaları sık oluyor. Bugün acıyı paylaşma günü" dedi.

        DEVA Partisi tarafından bugün yapılacağı duyurulan Erzurum mitingi, Amasra'daki maden faciası nedeniyle iptal edildi. Erzurum'da bulunan Ali Babacan ise Yakutiye ilçesi Pelit Meydanı'ndaki parti teşkilatını ziyaret etti.

        Parti binası önünde toplananlara seslenen Babacan, büyük bir acının ortasında olduklarını ve acının ateşiyle yandıklarını söyledi. Kimlikleri belirlenen madencilerin isimlerini sayan Babacan, alanda toplananlarla dua etti. Parti teşkilatını ziyareti sonrası basın toplantısı düzenleyen Babacan, "Amasra'dan gelen haberler, hepimizin yüreğini dağladı. Biz uçaktan inince Erzurum'a varınca vefat edenlerin sayısını almaya başladık. Acı büyük, ateş düştüğü yeri yakıyor. Çok acılı aileler var. Biz buradan tekrar hepsine başsağlığı diliyoruz. Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. Kalanlara Allah'tan sabır diliyoruz. Türkiye'de maalesef madencilik kazaları sık oluyor. Ölümlü kazalar çok oluyor. Bugün acıyı paylaşma günü. Bu kazanın sebebi şudur, bunları daha sonra konuşuruz. Bugün acıyı paylaşma günü. Bu akşam Ankara'ya, oradan da yarın kara yoluyla Amasra'ya ulaşmayı planlıyoruz. Bölgedeki il başkanlarımız konuyu yakından takip ediyorlar" diye konuştu.

        ÖNERİLEN VİDEO

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ