CHP Sözcüsü Yücel, MYK gündemine ilişkin basın toplantısı düzenledi
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, TBMM'de "Terörsüz Türkiye" hedefi doğrultusunda kurulacak komisyonun işleyişinde demokrasi istemenin en doğal hakları olduğunu belirterek, "O yüzden komisyonda eşit temsil ya da nitelikli çoğunlukla karar alınacağına dair yetkili bir ağızdan bir açıklama yapılsın, biz de komisyona girelim." dedi.
ABONE OLCHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında parti genel merkezinde toplandı.
MYK toplantısı sürerken basın toplantısı düzenleyen Yücel, Türkiye'nin çeşitli kentlerinde süren orman yangınları üzerinden iktidarı eleştirdi.
Orman yangınlarına karşı yeterli önlemlerin alınmadığını savunan Yücel, "Dünyada pek çok ülke, su atma kapasitesi yüksek uçaklarla, atıldıktan sonra suyun hızlı buharlaşmasını önleyecek formüllerle yangınlara müdahale ediyor. Bizim ülkemizde ise de ormanları korumak için ayrılan bütçenin kullanılmasına izin verilmiyor." ifadelerini kullandı.
"Terörsüz Türkiye" çalışmaları kapsamında TBMM'de kurulacak komisyon için CHP'nin üye belirleyip belirlemeyeceği konusunun MYK gündeminde yer aldığını aktaran Yücel, "CHP olarak kendi önerdiğimiz komisyona girmeyecek halimiz yok. Millet, milletvekillerini çalışsınlar diye görevlendiriyor. Elbette gireceğiz. Ama 'Adını biz belirleriz, istediğimiz nisapla karar alırız' gibi bir işin içinde de olmayız. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel, komisyonla ilgili ya eşit temsil ya da nitelikli çoğunlukla karar alınması gerektiğini açıkça ifade etti." diye konuştu.