Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Nasıl Yapılır Cilt sıkılaştıran bitkisel yağlar nasıl uygulanır? Kullanım şekilleri

        Cilt sıkılaştırmak doğru beslenme, egzersiz, maske veya direkt olarak bitkisel yağların düzenli uygulanması ile mümkün olabilmektedir. Cilt daha parlak ve aydınlık olmaktadır.

        Sıkılaşmaya Yardımcı Bitkisel Yağlar

        Kantaron Yağı;

        Hücrelerin hızlı şekilde yenilenmesini sağlayan bir yağdır. Ayrıca yanık ve yara tedavisinde de oldukça faydalı olmaktadır. Uygulama yapacağınız yere istinaden elinize damlattığınız yağı masaj yaparak, sürün. Hafta 1 kere düzenli uygulanması sonucu cildin pürüzsüz ve sıkı olmasını sağlamaktadır.

        Portakal Yağı;

        İçerisinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde cildin toparlanmasını ve sıkılaşarak gergin durmasını sağlamaktadır. Pamuk üzerine 2 damla damlatılarak, cilt silinmektedir. 2 günde 1 şeklinde uygulanabilmektedir. Hassas ciltlerin haftada 1 uygulaması tavsiye edilmektedir.

        REKLAM

        Fındık Yağı;

        Çatlak giderici ve sıkılaştırıcı özelliği bulunmaktadır. Ele bir miktar damlatılarak cilde dairesel hareketlerle uygulanabilmektedir. Sıkılaştırması haricinde nemlendirerek cildi yumuşatmaktadır.

        Avokado Yağı;

        İçeriğinde yüksek miktarda E vitamini barındırmasından dolayı farklı bir yağ ile seyreltilerek, pamuk yardımıyla uygulanabilmektedir. Haftada 3 kere uygulayabilirsiniz.

        Yosun Yağı;

        Bu yağ türü ciltte bulunan ölü deriyi temizleyerek, cildi aydınlatır ve sıkılaştırır. Yağdan 3 damla elinize damlatarak, uygulayabilirsiniz. Yaklaşık 2 saat sonra ılık su ile uyguladığınız yeri durulamalısınız. Haftada 1 kere kullanılması yeterli olmaktadır.

        Susam Yağı;

        Doymamış yağ asitleri bulundurmasından dolayı uygulandığında hücrelerin daha sağlıklı çalışmasına yardımcı olmaktadır. Böylelikle cilt toparlanarak, sıkılaşmaya başlamaktadır. Susam yağını uygulamadan önce mutlaka su ile seyreltiniz ve masaj yaparak uygulayınız. Haftada 1 kere kullanabilirsiniz.

        Yağlar cildinizde kızarıklık meydana getiriyorsa mutlaka kullanımına son veriniz.

        Haberi Hazırlayan: Ali Dursun Kaya
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ