Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Denizli'de Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulacak - Haberler - İş-Yaşam Haberleri

        Denizli Valisi Hasan Karahan, kentte "MakineİhtisasOrganizeSanayiBölgesi" kurulmasınınSanayive Teknoloji Bakanlığınca onaylandığını bildirdi.

        Karahan, yaptığı yazılı açıklamada,Sanayive Teknoloji Bakanlığının verdiği onayla Denizli'nin birOrganizeSanayiBölgesi'ne daha kavuştuğunu belirtti.

        MakineİhtisasOrganizeSanayiBölgesi'nin, Denizli-Ankara çevre yoluna cepheli, şehir merkezine 20 kilometre mesafede bulunan 257,5 hektarlık alanda konumlanacağını aktaran Karahan, "Kurucu ortaklarının Denizli Valiliği (yüzde 6,66), Denizli Büyükşehir Belediyesi (yüzde 6,67), DenizliSanayiOdası (yüzde 66,67) ve DenizliMakineSanayici ve İş Adamları Derneğinin (yüzde 20) olduğu DenizliMakineİhtisasOrganizeSanayiBölgesi'nde,makineanasanayivemakineyansanayisektörlerinde üretim yapacak yatırımcılar yer alabilecek." ifadesini kullandı.

        Makinesektörünün, birçok sektöre göre daha fazla istihdamın sağlandığı bir sektör olduğunun vurgulayan Karahan, açıklamasını şöyle tamamladı:

        "Denizli'dekurulacakolanMakineİhtisasOrganizeSanayiBölgesi, genç işsizlerin istihdam olanaklarını ciddi ölçüde artırarak Denizli'deki işsizlik sorununun, daha da önemlisi genç işsizliği sorununun çözülmesinde önemli bir rol oynayacaktır. İlimizde hızla gelişmekte olanmakinesanayisektörüne büyük katkı sağlayacağına inandığımız DenizliMakineİhtisasOrganizeSanayiBölgesi'nin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim."

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ