Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Denizlispor Denizlispor Fenerbahçe maçı SON DAKİKA yazar yorumları - HABERLER - Futbol Haberleri
        1

        AHMET ÇAKAR: Maçın özeti kötü niyetli, skandal bir hakem ve hayatının maçını oynamış mükemmel bir kaleci. Biri Ali Palabıyık, diğeri de F.Bahçe'nin genç kalecisi Altay. Biri her şeyi kolladı, uydurma penaltılar verdi, diğeri ise hem penaltıyı kurtardı hem de sayısız gollük şutu çıkardı.

        2

        Ali Palabıyık havalanmış, kötü niyetli. İddia ediyorum tam bir kötü niyet resitali verdi. Verdiği ilk penaltı kesinlikle hatalı. Top Denizli'li santrforun kafasından, Serdar'ın üst kol-omzuna çarpıyor. Kol açık olabilir. Çünkü Serdar kafaya yükselmiş, mesafe yarım metre, penaltı asla kabul edilemez. Hele hele bu penaltıda verilecek sarı kart hiç kabul edilemez.

        3

        Üstelik VAR kontrolüne giderken, Serdar'a sarı kart göstermesi hakemlik kafasızlığı. Belli ki VAR'da bir şeyler oldu. Serdar da işin içinde. Böyle hata yaparsan, adamı da atmak zorunda kalır ve rezil olursun. İkinci rezilliği olmayan penaltıyı verdi, gitti VAR'dan düzeltti. Anladığım bir şey var: Ali Palabıyık artık Türk futbolu için tehlikenin ta kendisidir.

        4

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: 54'den itibaren Fenerbahçe'ye karşı Ali Palabıyık ve onu bu cürete iten MHK'nın mücadelesi başladı. Bu kötü niyetli, bu zaten maçın başından beri Fenerbahçeli oyunculara fırça atan, "Buranın hakemi benim" triplerinde olan bu adam, Fenerbahçe'ye karşı içeride berbat yönettiği G.Saray maçından sonra tavır geliştirdi.

        5

        Ben bunca yıldır maç seyrediyorum. Kötü hakem ile kötü niyetli hakemi anlarım. Ali Palabıyık bu maça F.Bahçe puan kaybetsin diye çıkmıştı. Serdar Tatlı MHK'sı açıkça algılardan etkilenmiş. İsmi Metin Oktay'dan gelen hakem atama komitesi başkanı Metin Tokat ve Serdar Tatlı MHK'sı acilen kendine gelmeli. Ahmet Çakar'a faal bir hakemin bariz bir şekilde "F.Bahçe aleyhine çalıyoruz" açıklaması hala soruşturulmadı.

        6

        Fenerbahçe 'AntiFenerbahçeli' Metin Tokat ile belli ki elinden yönetimi kaçırmış Serdar Tatlı'ya da 3 attı. Altay müthiş maç çıkardı diye görmediği pozisyonda penaltı çalmalar, Serdar Aziz'e 2 kart çıkarmalar, oyuncu "Kafamdan sekti" demesine rağmen dinlememeler.. Palabıyık için kapkara bir gecedir. Tatlı-Tokat MHK'sı Palabıyık'a ne ceza verecek merakla bekliyorum.

        7

        54. dakikadan sonrası için Erol Bulut'a tek eleştirim Cisse'yi daha evvel çıkarması gerektiğidir. Cisse iyi bir futbolcu değil. Top tutamıyor, pas veremiyor oyuna katkısı sıfır. Ceza alanı içinde etkili bir golcü. Erol Bulut'un bu özelliğini değiştirmesi gerek. Anadolu takımı kafasını bırakmalı. Thiam'ı erken alsa, "pas oyununa dönelim" dese bu kadar baskı yemezdi.

        8

        ERMAN TOROĞLU: Bir oyuncu çıkıyor; 'Serdar' diye... Gereksiz yerde hakemin üstüne gidiyor, sarı kart görüyor. Sonra da neden olduğu penaltı pozisyonundan 2. sarıyı görüyor ve atılıyor! Kimin yaptığı doğru; hakemin... Şimdi hakem bu pozisyonda tu-kaka olacak. Neden; doğruyu yaptığı için... Diğerleri doğru yapmıyor. Futbolcular karşısında eziliyorlar.

        9

        Ama aynı hakem çok iyi götürdüğü maçta Denizli lehine bir penaltı veriyor. Çıplak gözle gördüğü pozisyonda... Önce doğru görüyor ve doğru karar veriyor. Ama o kadar büyük baskı altında ki VAR'a gidiyor karar değişiyor. Ali Palabıyık'ın bu maçta yaptığı en büyük hata...

        10

        DENİZ ÇOBAN: Maçın 53. dakikasında Serdar Aziz’in koluna gelen topa hakem, ‘Devam’ demişti. VAR devreye girdi. Burada Serdar Aziz’in kafasından seken top, koluna geldi. Serdar, topu kafasıyla bilerek oynamıyor. Dolayısıyla penaltı kararı doğruydu.

        11

        Ancak pozisyona VAR’a giderken itiraz eden Serdar Aziz, belki de en masum haliyle itiraz ediyor. Palabıyık, biraz sonra penaltı verdiğinde sarı kart göstereceğini bildiği Serdar Aziz’e bu itirazdan sarı kart göstererek kariyerine yakışmayacak bir iş yaptı.

        12

        Maçın sonlarına doğru verilen penaltı ise VAR müdahalesiyle iptal edildi. Altay’ın penaltıyı gerektirecek bir hamlesi yok ama Valencia’nın Rodellaga’ya arkadan yüklenmesi var. Valencia’nın hamlesi penaltı değilse, o halde Rodellaga’nın Altay’ın yüzüne gelen hamlede Rodellaga’yı ikinci sarı karttan atması gerekirdi. Kısaca maçın önüne geçen bir hakem izlemiş olduk.

        13

        İBRAHİM YILDIZ: İkinci yarı kelimenin tam anlamıyla bir hakem faciası yaşandı. Sanki Fenerbahçe'yi doğramak için sahaya çıkmıştı Ali Palabıyık. 55'inci dakikada penaltı noktasını gösteren Ali Palabıyık, VAR uyarısı ile pozisyonu izlemeye giderken yüzüne darbe aldığını söyleyen Serdar Aziz'e sarı kart gösterdi.

        14

        Bu kartı neden gösterdiğini kimse anlayamadı. Ardından penaltıyı işaret ederek Serdar'a ikinci sarı kartı çıkardı. Ve Serdar oyun dışı kaldı. Hakemin bu davranışı kesinlikle kötü niyetli oluşunun göstergesiydi. Eline fırsat geçince Fenerbahçe'yi eksik bıraktı.

        15

        İşte bu nedenle kazanılan 3 puan çok şey ifade ediyor. Zirvede kalmak, hakeme rağmen galip gelmek ve Beşiktaş yenilgisini telafi etmek. Fenerbahçe, Denizli galibiyeti ile 3 puandan fazlasını aldı demek abartı olmaz bu tabloya bakınca.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ