Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Oyun Disney ve EA, oyun içi ödemeleri tartışıyor - Teknoloji Haberleri

        Star Wars Battlefront 2'nin yapımcısı pozisyonunda yer alan Electronic Arts ve Star Wars'ın haklarını elinde tutan Disney, oyun içerisindeki ödemeler konusunda orta noktayı bulmaya çalışıyor.

        Bilindiği üzere EA, Star Wars Battlefront 2'yi oyun içi ödeme sistemiyle başlatmış ve oyunculardan büyük tepki çekmişti. Tepkiler büyüdükçe, ortaya çıkan olumsuz tabloya Disney de kayıtsız kalamamış ve ödeme sisteminin iptal olmasını sağlamıştı. EA CEO'su Andrew Wilson ve finans sorumlusu Blake Jorgensen, Disney yetkilileriyle yeniden masaya oturdu.

        EA'nin planının dijital ekonomileri ve canlı hizmetleri sürdürmek olduğunu savunan Wilson ve Jorgensen, bunun Star Wars Battlefront 2 ile nasıl organik bir bağ haline getirilebileceğini bulmaya çalıştıklarını belirtti. Mikro ödemelerin şirket içinde emin olunan bir model tasarlanmadan dönmeyeceğini belirten Jorgensen, önümüzdeki aylarda oyun içi eklentilerin devam edeceğini söyledi. Disney cephesi ise mikro ödemeler konusuna halen temkinli yaklaşıyor.

        REKLAM

        Star Wars Battlefront 2'ye uzun süreli destek

        Wilson, ekiplerinin yeni içerikler ve canlı servisler için büyük bir gayretle çalıştığını belirtirken, Star Wars Battlefront 2'ye desteklerinin uzun süre devam edeceğini de müjdeledi. Rockstar Games'in 2013'te çıkan GTA Online'a halen yoğun şekilde destek vermesi, oyunun satış listelerinde yeniden zirveyi görmesini sağlamıştı. Artık oyun severler online oyunlardan bu tür standartlar bekliyor. Bu konuda açıklama yapan Jorgensen, sıradaki Star Wars oyununun (EA alt stüdyosu) Respawn Entertainment tarafından geliştirilecek bir aksiyon oyunu olacağını ve büyük ihtimalle 2020 finansal yılında (1 Nisan 2019 ile 31 Mart 2020) satışa sunulacağını belirtti. Bu da demek oluyor ki Star Wars Battlefront 3'ü daha uzun bir süre görmeyeceğiz ve ikinci oyun bu süreçte güncellenmeye devam edecek.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ