Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar günü kaçla kapattı? 27 ekim 2017 - Döviz Haberleri

        Merkez Bankası'nın faiz kararından fazla etkilenmediği halde uluslararası piyasalardaki haberlerden dolayı çıkış trendini yükselerek dün 3.80 sınırını aşan dolar bugün de sabah saatlerinde de yükselişini sürdürdü.

        REKLAM

        ABD ekonomisinin yüzde 2.6 olan büyüme beklentisinin aşılarak yüzde 3 olarak gerçekleşmesi doları küresel bazda yeniden güçlendirdi. Sabah saatlerinde dolar, TL karşısında 3.84 düzeyini test ederken sonrasında 3.82 civarına geriledi.

        Temsilciler Meclisi'nde vergi reformu tasarısının onaylanması ve tahvil faizlerindeki artış, FED seçimleriyle birliktedoların güçlenmesini etkileyen faktörler arasındaydı.

        Akşam saatlerinde Katalonya'dan gelen bağımsızlık kararı ve FED'deki başkanlık haberleriyle piyasalardaki dengeler yeniden değişti.

        Katalonya Parlamentosu'nda yapılan oylamada "bağımsızlık ilanı"na "evet" çıkmasının ardından euro/dolar paritesi, 1.17 sınırından, 1.1587 düzeyine kadar geriledi.

        Oylama öncesi Türkiye'de 4.46 - 4.47 lira aralğında hereket eden euro, paritedeki gerilemeye bağlı olarak, 4.43 - 4.44 lira aralığına çekilirken, dolar 3.82 liranın üzerindeki hareketini sürdürdü. İspanyolların Katalan hükümetini feshetmesinin ardından euro 4.40 sınırına indi.

        Hareketli bir gün geçiren dolar, piyasaların kapanışına doğru ABD Başkanı Trump'ın FED başkanlığı için Jerome Powell'a yöneldği iddialarıyla 3.80 altınaindi. Powell'ın mevcut başkan Yellen benzeri bir anlayışa sahip olduğu biliniyor.

        17:50 itibariyla dolar 3.7970 TL'den el değiştiriyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ