Doların yeni patronu için geri sayım
ABD Başkanı Donald Trump, Fed Başkan adayını belirlediğini ancak ismi henüz açıklamayacağını söyledi. Piyasalar Noel'den önce aday ismin açıklanmasını beklerken, Beyaz Saray'ın en etkili ekonomi danışmanlarından Kevin Hassett Fed Başkanlığı için en güçlü aday olarak gösteriliyor. Trump gibi faizlerin indirilmesi gerektiğini savunan Hassett son olarak olası Fed Başkanlığına ilişkin yaptığı açıklamada Amerikalıların Trump'tan daha ucuz taşıt kredisi ve daha düşük faizli konut kredisine erişimi kolaylaştıracak birini seçmesini beklediğini söyledi
ABONE OLFed Başkanı Jerome Powell'ın görev süresi mayıs ayında sona eriyor. Powell'ı sık sık eleştiren ABD Başkanı Donald Trump önceki gün Fed Başkanlığı için kimi aday göstereceğine karar verdiğini ancak henüz bu ismi açıklamaycağını belirtti. ABD Hazine Bakanı Scott Bessent daha önce Trump'ın aday isimi Noel'den önce açıklayabileceğini belirtmişti.
Fed Başkanlığı için pek çok isim öne sürülse de bir isim en güçlü aday olarak öne çıkıyor: Ulusal Ekonomi Konseyi Direktörü Kevin Hassett.
Hassett geçen hafta CBS televizyonunda katıldığı bir programda Fed Başkanlığı ihtimalinin sorulması üzerine "Gerçekten harika adaylardan oluşan bir grubun arasında anılmaktan onur duyuyorum" cevabını verdi. Hassett, isminin favori olarak öne çıkmasına piyasaların olumlu tepki verdiğine dikkat çekerek, Amerikalıların Trump'tan "daha ucuz taşıt kredisi ve daha düşük faizli konut kredisine erişimi kolaylaştıracak birini seçmesini bekleyebileceklerini" ifade etti.
Fox News’e verdiği demeçte ise daha kısa ve net konuşan Hassett, "Eğer beni seçerse, görev yapmaktan mutluluk duyarım" ifadesini kullandı.