Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Son dakika! Vida'nın koronavirüs testi milli maçta pozitif çıktı! - Haberler - Futbol Haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Hırvatistan Futbol Federasyonundan yapılan açıklamada, Türkiye ile dün akşam oynadıkları özel maç için pazartesi günü futbolculara uygulanan rutin Kovid-19 testlerinin tamamının negatif olduğu belirtilirken dün sabah, bir sonraki İsveç maçı için yapılan rutin testlerde Vida'nın sonucunun pozitif çıktığı bildirildi.

        Sağlık ekibinin ilk bilgiyi devre arasında aldığı ifade edilen açıklamada, bu gelişmeler neticesinde Teknik Direktör Zlatko Dalic'in ikinci devre başlamadan Vida'yı oyundan aldığı aktarıldı.

        Açıklamada, Hırvat futbolcunun salgın prosedürleri gereği ikinci test sonucu belli olana dek izole edildiği ve İstanbul'da kalacağı bildirildi.

        REKLAM

        Test sonuçları negatif çıkan diğer kafile üyelerinin İsveç'e hareket edeceği belirtilen açıklamada, Vida'nın yanı sıra bir federasyon yetkilisinin de test sonucunun pozitif çıktığı ancak bu kişinin takımla teması olmadığı kaydedildi.

        BİRÇOK İSİMLE TEMAS KURDU

        Maç öncesinde ısınmak için sahaya çıkan Vida, Türkiye'den tanıdığı birçok isimle de temas kurmuştu. Maç öncesinde eski teknik direktörü Şenol Güneş ve eski takım arkadaşı Caner Erkin'le sarılan Hırvat futbolcu, halen takım arkadaşı olan Dorukhan'la sarılıp bir süre sohbet etmişti. 45 dakika oynayan tecrübeli savunmacı, ikinci yarıda kenara gelmişti.

        TFF, SAĞLIK KURULUNU BEKLİYOR

        Yaşanan gelişme üzerine TFF, sağlık kurulunun alacağı önlemleri bekliyor. Pandemi nedeniyle çok hassas davranan TFF, maçlara giderken oyuncuların yan yana oturmaması için 2 takım otobüsünü de yollayıp ekstra birçok önlem alırken, Vida'nın maç sonrası açıklanan testi şok etkisi oluşturdu. Rusya ve Macaristan maçları öncesinde federasyonun alacağı aksiyonlar bekleniyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ