Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Dünya Kupası 2022 KUPA SAHİBİNİ BULDU! Dünya Kupası kim kazandı, hangi takım şampiyon oldu? 2022 Dünya Kupası şampiyonu hangi ülke oldu? Fransa mı Arjantin mi oldu? - Dünya Kupası 2022 Haberleri
        1

        2022 Dünya Kupası'nın finali nefesleri kesti, kazanan penaltılarda belirlendi. 4 yılda bir düzenlenen Dünya Kupası bu sene Katar'da gerçekleştirildi. Hırvatistan'ın üçüncü olduğu turnuvada kupanın sahibi bu akşam belli oldu. Peki, Dünya Kupası şampiyonu kim oldu? İşte Dünya Kupası birincisi...

        2

        2022 DÜNYA KUPASINI KİM KAZANDI?

        Arjantin 2-0 öne geçtiği maçın son 10 dakikasında Mbappe'yi durduramazken maç uzatmalara gitti. Arjantin Messi ile bir kez daha öne geçerken Mbappe 117'de bir kez daha sahne aldı ve maç penaltılara gitti. Penaltılarda rakibine üstünlük kuran Arjantin 36 yıllık Dünya Kupası hasretine son verdi. Böylece FIFA 2022 Dünya Kupası şampiyonu Arjantin oldu.

        3

        FİNALE NASIL GELDİLER?

        Katar 2022'ye sürpriz 2-1'lik Suudi Arabistan yenilgisiyle başlayan Arjantin, grup maçlarında Meksika ve Polonya'yı 2-0 yenerek son 16 turuna çıktı. Bu turda Avustralya'yı 2-1, çeyrek finalde Hollanda'yı penaltı atışlarıyla 4-3 mağlup eden Lionel Scaloni'nin öğrencileri, yarı finalde de Hırvatistan'ı 3-0'lık skorla eledi.

        4

        İlk iki maçında Avustralya'yı 4-1, Danimarka'yı da 2-1 yenen Fransa ise final yolundaki tek yenilgisini son grup mücadelesinde Tunus'a 1-0 mağlup olarak aldı. Son 16 turunda Polonya'yı 3-1, çeyrek finalde de İngiltere'yi 2-1'lik skorlarla eleyen Didier Deschamps yönetimindeki Fransa, turnuvanın sürpriz takımı Fas'ı da yarı finalde 2-0'lık skorla geçti.

        5

        TARİHE GEÇEBİLİRLER!

        Fransız futbolcular Kylian Mbappe ve Antoine Griezmann, Arjantin karşısında gol atmaları halinde iki Dünya Kupası finalinde bunu başaran 4 futbolcunun yanına isimlerini yazdıracak.

        Haberi Hazırlayan: Aslıhan Bayram

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ