Suriye'yi ziyaret eden Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın tüm taraflardaki şiddeti durdurma garantisi verdiğini açıkladı.
Esad'la yaptığı görüşmeden sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Lavrov, Suriye'nin Arap Birliği misyonunun genişlemesini ve devamını istediğini de belirtti.
Lavrov ayrıca, Esad'ın Suriye'deki tüm politik güçlerle diyaloğa hazır olduğunu da belirtti.
REFERANDUM TARİHİ BELİRLENECEK
Rus Dışişleri Bakanı, "Esad'ın yakında yeni anayasa tasarısını kaleme alan komisyonla bir araya geleceğini, çalışmanın tamamlandığını ve referandumun tarihinin yakında açıklanacağını" da söyledi.
Arap halkının barış ve uzlaşı içinde yaşamasının Rusya'nın çıkarına olduğunu belirten Lavrov, her ülkenin ve her liderin paylaştığı sorumluluğun farkında olması gerektiğini de söyledi. Sergey Lavrov, Rusya'nın Arap Birliği planına dayalı bir çözüm aramaya devam etmeye hazır olduğunu da ifade etti.
PANKARTLARLA KARŞILANDI