Obama'dan Türk bilim adamına ödül
Genç bilim adamı Ahmet Yıldız, ABD Başkanı Obama tarafından Genç Bilim İnsanları ve Mühendisler Başkanlık Kariyer Ödülüyle onurlandırıldı
ABONE OLABD'nin California Üniversitesi'nde (UCLA) Fizik ve Moleküler Hücre Biyolojisi bölümünde çalışmalar yapan genç bilim adamı Ahmet Yıldız, ABD Başkanı Barack Obama tarafından "Genç Bilim İnsanları ve Mühendisler Başkanlık Kariyer Ödülü"yle onurlandırıldı.
ABD'nin eski başkanlarından Bill Clinton tarafından 1996'da başlatılan ödüller, Amerikan yönetimi tarafından bağımsız araştırma kariyerlerinin erken dönemlerindeki bilim insanları ve mühendislere sunulan en yüksek onur nişanı özelliğini taşıyor.
Başarılı ve çığır açıcı çalışmalarıyla Science dergisine kapak olan, ABD'de ve uluslararası alanda bugüne kadar birçok ödüle layık görülen Yrd. Doç. Ahmet Yıldız, şimdi de ABD içerisinde bütün branşlardaki genç bilim insanları için en prestijli ödül kabul edilen Genç Bilim İnsanları ve Mühendislik Başkanlık Kariyer Ödülü'nü kazandı.
Ülkedeki 13 federal bakanlık ve kuruluşun dünya çapında başarılı, en fazla ümit vadeden, üstün nitelikli bilim insanları ve mühendisleri aday gösterdiği ödüle bu yıl toplam 102 araştırmacı layık görüldü.