Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Yemen'de askeri kampa intihar saldırısı: 50 ölü, 120 yaralı

        Yemen'in Aden kentinde hükümet yanlısı Halk Direniş Güçlerine (HDG) bağlı askeri eğitim merkezinde düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 50'ye yükseldiği, 120 kişinin yaralandığı bildirildi.

        Aden Emniyet Teşkilatı'nın sosyal paylaşım sitesinden yapılan yazılı açıklamada, bugün askeri eğitim merkezine bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında yaşamını yitiren öğrencilerin sayısının 50'ye yükseldiği, 120 kişinin yaralandığı belirtildi.

        Bu "korkakça" terör eyleminin şiddetle kınandığı ifade edilen açıklamada, saldırının arkasında yer alanların yakalanacağı vurgulandı.

        Ayrıca söz konusu saldırının emniyet güçleri ve HDG birlikleri tarafından son zamanlarda düzenlenen operasyonlarda çok sayıda örgüt liderinin ele geçirilmesinin ardından gerçekleştiğine işaret edildi.

        Aden'de HDG'ye bağlı Ketaib el-Muhadara güçlerinin konuşlandığı Es-Senafir Okulu'na patlayıcı yüklü araçla düzenlenen saldırıda, ilk belirlemelere göre 45 kişinin öldüğü, yaklaşık 60 kişinin yaralandığı aktarılmıştı.

        Öte yandan, Yemen'de Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait uçakların başkent Sana'da bir fabrikaya düzenlediği iddia edilen saldırıda 5 kişinin öldüğü öne sürüldü.

        Husilere ait El-Mesire Televizyon Kanalı'nın haberinde, koalisyon uçaklarının Zehban bölgesinde bir mermer fabrikası ile ticari depolara saldırı düzenlediği ve saldırıda 5 kişinin yaşamını yitirdiği, çok sayıda kişinin yaralandığı iddia edildi.

        Yaralananların sayısıyla ilgili bilgi verilmezken, görgü tanıkları bölgenin hava saldırısına maruz kaldığını doğruladı.

        Koalisyon uçaklarının ayrıca, Husilerin kontrolündeki 1. Zırhlı Tümen ve Attan Dağı askeri noktalarını da hedef aldığı kaydedildi.

        SALDIRIYI DAEŞ ÜSTLENDİ

        Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin, Ulusal Güvenlik Teşkilatı Başkanı Muhammed Said bin Breyk'i görevden aldığı bildirildi.

        Hükümet tarafından yapılan yazılı açıklamada, Hadi'nin Breyk'i görevden alarak yerine Aden İl İstihbarat Teşkilatı Başkanı Tuğgeneral Ahmed Abdullah Nasır el-Musabi'yi atadığı kaydedildi.

        Cumhurbaşkanı Hadi bu kararını Aden'de gerçekleşen intihar saldırısından birkaç saat sonra aldı.

        Yemen Haber Ajansı SABA'ya göre, Cumhurbaşkanı Hadi, gerçekleştirilen terör saldırısı ve benzer saldırıların ordu ve Halk Direniş Güçleri'ni (HDG) ülkede barış ve istikrarı sağlamak için mücadele etmekten alıkoyamayacağını dile getirdi.

        Öte yandan, terör örgütü DAEŞ, internet üzerinden yaptığı açıklamada saldırıyı üstlendi.

        Aden kentinde hükümet yanlısı HDG'ye bağlı askeri eğitim merkezine bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 50 kişi ölmüş, 120 yaralanmıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ