Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem DÜZCE DEPREMİ SON GELİŞMELER| Artçı sarsıntılar 130'u aştı! Düzce Gölyaka depremi İstanbul, Ankara ve birçok ilde hissedildi! Düzcede artçı depremler devam ediyor mu?
        1

        Son dakika deprem haberleri... Düzce, güne depremle uyandı. Edinilen bilgiye göre, Gölyaka ilçesinde saat 04.08'de 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Düzce depremi Gölyaka merkez üssü olmak üzere, çevre illerde olan Zonguldak, Ankara, Bursa, İstanbul ve diğer şehirlerden de hissedildi. İlk belirlemlere göre 130'un üzerinde artçı sarsıntının olduğu deprem nedeniyle 80 kişi yaralanırken 1 kişi de hayatını kaybetti. İşte 23 Kasım Düzce depreminin detayları...

        2

        İSTANBUL VE BİRÇOK İLDE HİSSEDİLDİ

        Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) alınan bilgiye göre Düzce merkezli depremde Marmara, İç Anadolu ve Karadeniz bölgeleri de sallandı.

        Deprem, başta Düzce olmak üzere; İstanbul, Bolu, Ankara, Eskişehir, Kütahya, Bursa, Kocaeli, Edirne, Çankırı, Zonguldak, Sakarya illeri ve ilçelerinde de hissedildi.

        Depremden etkilenen illerde, sarsıntıyı hisseden vatandaşlar korku içinde sokağa çıktı.

        3

        KALP KRİZİNDEN YAŞAMINI YİTİRDİ

        Düzce Çay Mahallesi'nde oturan 63 yaşındaki Sevim Çengel'in, yaşanan depremin ardından panik ve korkuya kapıldığı ve geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği öğrenildi.

        80 KİŞİ YARALANDI

        Düzce Gölyaka'da 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İstanbul, Bolu, Ankara, Eskişehir, Kütahya, Bursa, Kocaeli, Edirne, Çankırı, Zonguldak, Sakarya illeri ve ilçelerinde hissedildi.

        AFAD tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi,

        "En büyüğü 4,3 olmak üzere toplam 138 artçı meydana gelmiştir. Depremde yaralananların sayısı 80 olmuştur. 23 kişinin tedavileri hastanelerde devam etmektedir. 2234 personel ve 444 araç deprem bölgesinde görevlendirilmiştir."

        4

        3 İLDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

        Merkez üssü Düzce Gölyaka olan 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından üç ilde okullar tatil edildi. Düzce, Sakarya ve Bolu Valilikleri tarafından yapılan açıklamaya göre ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi. Öte yandan Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde de okullar bir gün süreyle tatil edildi.

        2 ÜVERSİTE TATİL EDİLDİ

        Bolu Abant İzzet Baysal ve Düzce Üniversitesi

        5

        NACİ GÖRÜR'DEN DÜZCE DEPREMİ AÇIKLAMASI!

        Bilim Akademisi Kurucu üyesi yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Düzce depreminin ardından Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Görür, "Sarıdere-Gölyaka/Düzce’de 6,0 deprem oldu. 1999 depremleri KAF’ın bu kesimini Bolu Tüneline kadar kırmıştı. Biz bu hattın Bolu kesiminin de kırılmasını beklediğimize dair bir tweet atmıştık.Bugünkü deprem muhtemelen Gölyaka-Sarıdere arasında kırılmamış KD-GB uzanımlı kısımda oldu. Arkadaşlar, Düzce’de olan bugünkü deprem ile bu yörede enerjinin büyük ölçüde boşaldığını düşünüyorum. Ancak Bolu Dağı Tüneli ile Bolu güneyi arasında, KAF’a bağlanan hat henüz kırılmadığı için bu kesim riskli bölge olarak düşünülmelidir. Sevgiyle" ifadelerini kullandı.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ