Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eczaneler Cumartesi Açık Mı, Kaça Kadar Açık? Cumartesi Günleri Eczaneler Çalışıyor mu? 2023 Eczane Çalışma Saatleri!
        1

        Her an ihtiyaç duyabildiğimiz eczanelerin çalışma saatleri vatandaşlar tarafından sıklıkla araştırılıyor. İlaç ihtiyaçlarını tedarik etmek isteyen hasta ve hasta yakınları cumartesi günleri eczanelerin açık olup olmadığa hususunda araştırmalarda bulunuyor. Pazar günleri nöbetçi eczane sistemiyle çalışan bu kurumların cumartesi günleri çalışması hakkında değişikliğe gidildi. Peki, eczaneler cumartesi açık mı, kaça kadar açık? İşte 2023 Eczane çalışma saatleri...

        2

        ECZANELER CUMARTESİ AÇIK MI?

        Hafta içi 09:00-19:00 saatlerinde çalışan eczaneler hafta sonu nöbet sistemi ile çalışıyordu. Ancak cumartesi günü için nöbetçi eczane uygulaması sona erdi.

        Ancak İstanbul Eczacı Odası’nın yapmış olduğu açıklamaya göre 5 Aralık 2020 tarihinden itibaren cumartesi günü için eczane nöbet sistemi sona erdi.

        Buna göre; pazar ve resmi tatil günlerinde nöbetçi eczane sistemine devam edilecek ve diğer günlerde ise tüm eczaneler 09:00-19:00 saatleri arasında hizmet vermeye devam edecek.

        Alınan bu karar nedeniyle eczaneler cumartesi günleri hafta içinde olduğu gibi 09:00-19:00 saatleri arasında faaliyet göstermeye devam edecek.

        Pazar günleri nöbetçi sistemi ile çalışmaya devam edecek nöbetçi eczaneler için internet üzerinden sorgulama yapabilir, bulunduğunuz bölgedeki nöbetçi eczanelerin bilgisini alabilirsiniz. Ayrıca bulunduğunuz bölgedeki eczaneler, hafta sonu nöbetçi olarak çalışacak eczanelerin adresini camlarına asarak vatandaşı bilgilendirmektedir.

        3

        CUMARTESİ GÜNLERİ ECZANELER KAÇA KADAR AÇIK?

        Eczaneler, resmi tatiller ve pazar günleri dışında hizmetlerine kesintisiz bir şekilde devam ediyor. Eczaneler cumartesi günleri normal mesai saatlerinde, yani 09.00 ile 19.00 saatleri arasında hizmet veriyorlar.