Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam THY çalışanlarını göklere çıkardı! - AIRPORT Haberleri

        Türk Hava Yolları (THY), bir Boeing 737-800 uçağını şirketin yaklaşık 18 bin çalışanının fotoğrafıyla giydirdi.

        Boeing firmasının katkılarıyla gerçekleştirilen ve ''dünyada bir ilk'' olduğu ifade edilen projeyle giydirilen uçak, çok sayıda davetlinin katıldığı bir törenle THY Teknik AŞ Hangarı'nda tanıtıldı.

        THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, burada yaptığı konuşmada, şirketin son yıllarda kaydettiği gelişmelere işaret ederek, ''THY, son 8 yılda hem filoda, hem koltuk kapasitesinde, hem de uçak sayısı itibarıyla üçe katlandı. Ciro kapasitesi bakımından tam 5 katına geldi. Bugün hep beraber THY'yi dünyanın sayılı şirketleri arasına getirdik'' şeklinde konuştu.

        Topçu, THY'de kalitenin artması, şirketin uçuş noktası bakımından dünyada 7. sıraya gelmesinde çalışanların katkısının büyük olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

        ''Tabii ki yükseklere çıkmak o kadar önemli değil. Önemli olan bu şirketleri, bu uçakları uçuracak yetkin, birikimli personel yetiştirmektir. Biz, bu işe inanan, şirketine, ülkesine inanan insanlar sayesinde, aşkla bu şirketi yükseltiyoruz. 'Bunlar sizin eseriniz' diyoruz. Bunu bir lansman olarak değil, çalışanlarımızla yaptığımız büyük tablonun, resmin, altını imzalama olayı olarak görüyorum. Geçmişte bu şirkete emek veren, yükselmesine katkıda bulunan bütün yöneticilerin de fotoğraflarını koyduk. Artık dünyada THY bayrağı altına başka şirketleri de alıp, bir havayolu şirketi nasıl yönetiliyor bunu gösterme noktasına geldik. Önümüzdeki yıllarda, günlerde çok büyük çaba sarf etmemiz gerekiyor. Bunu da hep beraber başaracağımıza inanıyorum.''

        "18 BİN ÇALIŞAN YOLCULARLA BERABER UÇACAK"

        THY Genel Müdürü Temel Kotil de ''Şirketin yaklaşık 18 bin çalışanı, THY kardeşleri, aynı uçak üzerinde yan yana geliyorlar. 5 yıl boyunca yan yana THY kardeşi olarak durursak, inanın bana başaramayacağımız, geçemeyeceğimiz, pazar payı alamayacağımız hiçbir yer yok'' diye konuştu.

        Çalışanların fotoğraflarının uçağa giydirme işlemiyle aynı uçak üzerinde yaklaşık 18 bin kişinin yolcularla birlikte seyahat edeceğini, uçacağını ifade eden Kotil, ''Yan yana kaldığımız, THY kardeşi olduğumuz sürece bu şirket en iyisini yapar, en büyük başarıyı sağlar'' dedi.

        Bu arada, etkinliği canlı olarak izleyen THY'nin bazı yurt dışı bürolarıyla telekonferans yöntemiyle bağlantı kurulurken, oradaki temsilciler giydirme işlemiyle ilgili duygularını dile getirdi.

        PROFESYONEL FOTOĞRAF ÇEKİMİ 4 AY SÜRDÜ

        Çalışanların fotoğraflarının uçağa giydirilmesi projesiyle, THY'nin her bireyinin dünyanın farklı noktalarındaki tüm yolcuların hizmetinde olduğunun altının çizilmesi, şirketin ''başarısının ve havacılık sektöründeki gücünün'' vurgulanması ve Türk Bayrağını dünyanın dört bir yanına taşıyan tüm THY çalışanlarına teşekkür edilmesi hedeflendi.

        Uçağın üzerinde, sadece şu andaki THY çalışanları değil, kurulduğu günden bu yana hizmet eden tüm çalışanları temsilen geçen sürede görev yapan tüm genel müdürlerin fotoğrafı da yer aldı.

        Proje kapsamında, tüm THY çalışanlarını kapsayacak şekilde yaklaşık 4 ay süren profesyonel bir fotoğraf çekimi gerçekleştirildi. Fotoğraf çekiminden sonra tasarım çalışması yapıldı ve bir ekip tüm fotoğrafları tek tek işleyerek tasarıma uygun hale getirdi.

        VESİKALIK VE KÜRELERLE ÇEKİLEN FOTOĞRAFLAR KULLANILDI

        Fotoğrafların zemininde THY uçaklarında kabin içi tasarımda kullanılan, Türk süsleme sanatı örneklerinden Selçuklu motiflerinin yer almasına karar verildi ve fotoğraflar bilgisayar ortamında uçak üzerine ince hesaplarla konulurken, Selçuklu motifleri de tasarımın zeminine yerleştirildi.

        Uçak üzerindeki düz alanlarda çalışanların vesikalık fotoğrafları kullanıldı. ''Globally Yours'' yazısının yer aldığı alanlarda ise kürelerle verilen pozlar kullanıldı. Ayrıca yolcu giriş kapısının sağ tarafında ''Globally Yours''un simgesi olan küre görselinin üzerinde mottonun açılımı olan ''Dünya evimiz, siz misafirimizsiniz'' ifadesi Türkçe ve İngilizce olarak yer aldı.

        Tasarımın tamamlanmasından sonra, uçak giydirme işlemi THY Teknik AŞ'nin hangarında yapılırken, 20 teknik görevlinin çalıştığı ve yaklaşık bir hafta süren bu işlem sırasında TC-JHL kuyruk numaralı Boeing 737-800 tipi uçak üzerindeki 400 metrekarelik alan, havacılığa özel üretilen sticker kullanılarak kaplandı.

        2 BİN 380 METRE ÇANDIR VE ALACA DAĞLARI'NDAN YÜKSEK

        Yaklaşık 18 bin THY çalışanının fotoğraflarıyla giydirilen uçak, yurt içi ve yurt dışında birçok noktaya uçacak. Uçağın sefer düzenleyeceği havalimanlarında da özel etkinlikler düzenlenecek.

        Projede her fotoğraf için ortalama 12 dakika, toplam 204 bin dakika çalışıldı.

        Yaklaşık 18 bin çalışanın fotoğrafı üst üste konduğunda 2 bin 380 metreye ulaşırken, bu Kastamonu Çandır Dağı ile Antalya Alaca Dağı'nın da üstüne çıkan bir yüksekliği ifade ediyor.

        Projede 37 kişi, toplam 130 gün çalıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ