Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak İstanbul, gayrimenkul yatırımında zirveye koşuyor - Emlak Haberleri

        GAZETE HABERTÜRK

        Urban Land Institute (ULI) ile vergi ve danışmanlık hizmetleri şirketi PwC’nin işbirliğiyle hazırlanan ‘Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2016 Raporu’ açıklandı. Uluslararası yatırımcıların Avrupa gayrimenkul sektörü yatırım kararlarına ışık tutan ve 550 uluslararası yatırımcının katıldığı araştırmanın sonuçlarına göre, “En İyi Yatırım Pazarları” listesinde bir önceki raporda 20’nci sırada yer alan İstanbul, 6 sıra yükselerek bu yıl 14’üncü sıraya yükseldi.

        Yatırımcılar İstanbul’un seçimle geçen 2015 yılı ve Ortadoğu’daki çatışmalar gibi nedenlerle hâlâ olması gerekenden geride kaldığını, gelecekte daha yüksek sıçrama beklediklerini belirtti.

        SEÇİMLER VE ORTADOĞU YÜKSELİŞİ FRENLEDİ

        ULI Türkiye Başkanı Ayşe Hasol Erktin ise, nazım planı eksikliği başta olmak üzere, hukuki yapı, öngörülebilirlik, şeffaflık ve yaşam kalitesi gibi bir dizi belirleyicinin İstanbul’un cazibesindeki gerilemede etkili olduğunu belirtiyor. PwC Türkiye Yönetici Ortağı Ersun Bayraktaroğlu, rapora göre bu yıl siyasi belirsizlik nedeniyle yatırımcıların Rusya, Türkiye, Yunanistan ve İskoçya’ya çekimser baktığını belirterek, “Yatırımcıların tercihlerinde geçen yıla göre İstanbul’u daha iyi sıralamaya koyuyor olması aslında gayrimenkul açısından sorunlardan kurtulmuş Türkiye’nin önemli bir tercih merkezi olacağını gösteriyor” dedi. Bayraktaroğlu, “gelişme potansiyeli” açısından İstanbul’un ilk 10 Avrupa kenti arasında 7’nci sırada gösterilmesinin Türkiye’nin potansiyelini yansıttığını vurguladı.

        'SATTIKTAN SONRA YAPMAYA ALIŞTIK'

        GYODER Başkanı Aziz Torun, rapor sonrası düzenlenen paneldeki bir yorum üzerine Türk gayrimenkul geliştiricilerinin sattıktan sonra yapmaya alıştığını, bu nedenle hastane, yurt gibi alanların ilgi görmediğini söyledi.

        'İSTANBUL, YAPILARLA DOLDU VE BİTTİ'

        İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım ise “Sıralamada Türkiye’den başka bir şehir bulunabilir miydi?” sorusu üzerine İstanbul’un yapılarla dolduğunu, bittiğini söyledi. Nazmi Durbakayım, İzmir ve Ankara dışında ikinci bir ilin akla gelmediğini belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ