Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak Dinamik Vodafone binası GALERİ - Emlak Haberleri

        2006 yılının Temmuz ayında medya, radyo, televizyon ve gazeteler aracılığıyla yeni bir bina tasarım yarışması ilan edildiğinde, şu slogan dikkat çekiyordu: Vodafon yaşamı, hareketli yaşam” . Bu cümle, Vodafone’un tavrını ve felsefesini yansıtıyor.

        Mimarlar, yeni binanın bu fikre sadık kalması, dinamik bir imaja sahip olması, hareket hissi taşıması ve durağanlığa meydan okuması gerektiğini düşündüler.Bu çıkmazla karşı karşıya olan resim, heykel, fotoğraf ve diğer sanat dallarından ilham almaya çalışılan ofis binası, genel olarak lineer formda başlayarak düzensiz bir gövde, dengesizlik ve hareketli, çok yüzlü bir yapıya ulaşıyor.

        Bu konseptin şekillendirilmesi, betonun elastikliği, düzensiz ve şekilsiz yapılar oluşturulmasına izin vermesi, hem yapısal bir çözüm hem de dış görünüş olarak işlemesi sayesinde, benzersiz bir şekil, tek parça bir bina, bir uyum ve birlik ortaya çıkardı.Binanın teknik karmaşıklığı, çevresel bir yapısal çözüm oluşturuyor: yumurta gibi, beton bir kabuk, iç desteği iki merdiven boşluğu ve üç merkezi sütuna vererek, iç mekan kullanımında çok yönlülüğe imkan tanıyor.

        İşlevsel olarak, 8 katlı olan binanın üç katı yeraltında bulunuyor.Giriş katında oditoryuma ek olarak Boavista Caddesi’ne bakan bir mağaza ile kafeterya ve ofis girişi yer alıyor.Üstteki 4 katta, terasla birlikte bir açık mekanda çözülmüş ofis alanları bulunuyor.Yeraltında ise -3 ve -2. katlar otopark, -1. kat ise teknik birimler ve eğitim odaları olarak kullanılıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ