Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın dünyanın en büyük şirketlerinin katılacağını açıkladığı temmuz ayında yapılacak bin megavatlık dev rüzgâr ihalesi için özel sektör hazırlıklara başladı. Gazete Habertürk'ten Deniz Çiçek'in haberine göre 1.2 milyar dolarlık ihalede, güneşte olduğu gibi yerli rüzgâr türbini üretim şartı bulunuyor.

İhale kapsamında üretilecek elektrikle 1 milyon 200 bin hanenin ihtiyacı karşılanabilecek. Türkiye Rüzgâr Enerjisi Birliği (TÜREB) Başkanı Serdar Ataseven; Amerika, Çin, Almanya ve Danimarka başta olmak üzere çok sayıda ülkenin ihaleye ilgi duyduğunu belirtti. Ataseven, daha kolay finansman için 15 yıllık elektrik alım garantisi süresinin, tesisin işletmeye girdiği tarihte başlaması gerektiğini söyledi. Ataseven, bu sayede ihalede teklif edilecek elektrik alım fiyatının da düşeceğini savundu.

Enerji Bakanlığı’nın yerli ve yenilenebilir enerjide başlattığı yeni strateji çerçevesinde, yerli kömür ve güneşten sonra üçüncü ihale rüzgar enerjisi için yapılacak. Temmuz ayı sonunda tekliflerin alınacağı ihale için yatırımcılar çalışmaya başladı. Güneş için Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı (YEKA) ihalesi, Konya Karaman’daki tek bir saha için yapılırken, rüzgâr YEKA’sında bakanlık 7 ayrı bölgeyi içine alan bir paket oluşturdu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ