Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam En pahalı dizilerin finali Emmy’ye çıkmıyor - İş-Yaşam Haberleri

        Meltem ERSOY / HT GAZETE

        Televizyonun en prestijli ödülü olarak anılan Emmy Ödülleri’nin 67’ncisi için adaylar açıklandı. Eylül 2015’te verilecek ödüllere 24 dalda aday olan Game of Thrones damga vuracakmış gibi gözüküyor. En iyi drama dalında da aday olan dizi, 8 milyon dolarla bugüne kadar çekilmiş bölüm başına maliyeti en yüksek 3’üncü yapım. Ancak yüksek maliyet her zaman Emmy Ödülü getirmiyor.

        EN PAHALISI FRIENDS

        Keza, gelmiş geçmiş en yüksek ödüllü 10 yapıma bakıldığında ancak 3 tanesinin (Friends, ER ve Lost dizileri) ana kategoriler olarak kabul edilen En İyi Drama ya da En İyi Komedi dallarında Emmy Ödülü alabildiği göze çarpıyor.

        Bugüne kadar çekilmiş en maliyetli dizi olan Friends’in son sezonunda bölüm başına bütçesi 10 milyon dolar. 1994 ve 2004 yılları arasında gösterilen dizinin başrol oyuncuları 3’üncü sezondan itibaren bölüm başına aynı ücreti alacakları konusunda anlaşınca kişi başı 75 bin dolardan başlayan ortak ücretleri katlanarak arttı ve diziyi en maliyetli dizi unvanını kazandırdı. İkinci sırada bölüm başına 9 milyon dolar maliyetli Rome dizisi geliyor. Üçüncü sırada yer alan Game of Thrones’un ardından da sırasıyla Deadwood ve Lost dizileri en pahalı yapımlar olarak listeye giriyor.

        BLACKWATER BÜTÇEYİ ARTIRDI

        Türkiye’de de büyük ilgi gören Game of Thrones dizisinin daha önce 6 milyon dolar olarak açıklanan bölüm başı bütçesi, ikinci sezonda yer alan Blackwater Savaşı için yüzde 15’lik artış yaşadı. Son sezona gelindiğinde dizinin bölüm başı maliyetinin 8 milyon dolara yükseldiği hesaplanıyor.

        Dizinin başrol oyuncularının aldıkları ücretlere gelince, son sezon için 5 başrol oyuncusunun (Emilia Clarke, Nikolaj Coster- Waldau, Peter Dinklage, Kit Harington ve Lena Headey) bölüm başına 300 bin dolar aldığı basına yansıdı.

        'TAHT' BU YIL ZİRVEYİ ZORLAYABİLİR

        Türkçe’ye Taht Oyunları olarak çevrilen Game of Thrones bölüm başına 6 milyon dolar olarak başlayan maliyetini 8 milyon doların üzerine çıkardı. Bu yıl hem reytinglerde hem basında oldukça ses getiren dizinin en maliyetli diziler listesinde zirveyi zorlayabileceği belirtiliyor.

        TÜM ZAMANLARIN ÜCRET REKORU CHARLİE SHEEN'DE

        Bölüm başına en yüksek ücret alan oyuncuların başında Charlie Sheen geliyor. Two and a Half Men dizisinde başrol oyuncusu olduğu dönemde Sheen bölüm başına 2 milyon dolar alıyordu. Sheen’i, bölüm başına aldığı 1.6 milyon dolarla Frasier dizisinin başrol oyuncusu Kelsey Grammer takip etti. Listenin üçüncü sırasında ise Everybody Loves Ramon dizisinde oynayan Ray Romano yer alıyor. Ray Romano, bölüm başına 1.2 milyon dolar ücret aldı.

        YILIN LİDERİ ‘DAHİ’LER OLDU

        Bu sezonun en çok konuşulan oyuncu ücreti The Big Bang Theory dizisinin üç oyuncusuna aitti. Jim Parsons, Kaley Cuoco ve Johnny Galecki bölüm başına 1’er milyon dolarlık anlaşma yaparak bu yılın en çok kazananları oldu. Onları NCIS dizisinde oynayan Mark Harmon bölüm başına aldığı 525 bin dolarla ve House of Cards’da oynayan Kevin Spacey bölüm başına aldığı 500 bin dolarla takip etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ