Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Bakan Çelik memur maaş teklifini açıkladı - İş-Yaşam Haberleri

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, memura yapılacak zam teklifini açıkladı.

        Bakan Çelik, "2006'dayüzde 4+4, 2017'de yüzde 3+3 zam yapılmasını öneriyoruz" dedi. 2016-2017 dönemi için gerek hizmet kolları gerekse genel şartlar ile ilgili tekliflerin komisyonlarda değerlendirildiğini söyleyen Bakan Faruk Çelik, hizmet kolları ile ilgili tekliflerin gelecek hafta sonlandırılmasını beklediklerini belirtti.

        ZAM ORANLARINI AÇIKLADI

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ülke genelinde 5 milyon memur ve memur emeklisinin beklediği zam oranları hakkında ise; "Kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarındaki artış yani oransal artış olarak bilinen artışlara gelince, 2016 yılının Ocak ve Temmuz dönemleri için4+4 ve 2017 yılı Ocak ve Temmuz dönemleri için3+3 oranında artışların yapılmasını teklif ettik. Artışlar eflasyonun altında kalırsa, enflasyon farklarının bir sonraki dönemin başında ödemesi konusunda teklifimizi verdik" dedi.

        2005'DEN SONRA GÖREVE BAŞLAYANLARA 1 DERECE

        Bakan Çelik ayrıca 15 Ocak 2005'den sonra kamu görevine başlayanlara 1 derece verilmesini teklif ettiklerini bildirdi.

        BİR HAFTALIK ZAMAN VAR

        Çelik; "Önümüzde bir haftalık bir zaman var. Hem genelde hem hizmet kollarında heyetlerin teklifleriyle yoğun bir çalışma gerçekleştirilecek. Önümüzdeki hafta içinde bir uzlaşma sağlanacağını tahin ediyorum. Uzlaşmaya varılamazda kamu görevlileri hakem heyetinin süreci başlayacaktır" dedi.

        MASADA GERGİNLİK

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik hükümetin zam teklifini yaptıktan sonra masadan kalktı. Bunun üzerine salonda kısa süreli bir gerginlik yaşandı. KESK Başkanı Lami Özgen Bakan Çelik’e “Bu masayı terk etmek Türkiye'deki kamu işçilerine hakarettir” dedi.

        "SADAKAYA İHTİYACIMIZ YOK"

        Çelik'in açıklamalarının ardından konuşan KESK Başkanı Özgen, "Kimsenin enflasyon farkı adı altında vereceği sadakaya ihtiyacımız yok" dedi. Özgen, kazanılmış haklar üzerinden manipülasyon yapıldığını söyledi.

        Özgen, "2014-2015 yıllarının kazanılmış haklarımızı yeniden kabul ediyorsanız, 2014 yılındaki kazanımlarımızı ve alamadığımız bir maaşlık hakkımızı geri istiyoruz. Masadan kalkmak Türkiye'deki bütün kamu emekçilerinin haklarını çiğnemektir" diye konuştu.

        Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Sayın Faruk Çelik'in bizim söylediklerimizi dinlemekten adeta kaçmasını kınıyorum" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ