Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Turkcell, Türk Telekom’a 225 milyon TL ödeme yapacak - İş-Yaşam Haberleri

        GAZETE HABERTÜRK

        İletişim sektörünün iki devi uzlaştı. Turkcell, Türk Telekom ile devam eden davalar ve icra takiplerinin çözümü için 225 milyon lira ödeme yapacak bir sulh protokolü imzaladı. Türk Telekom’dan çarşamba akşamı kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, Türk Telekom Grubu şirketlerinden Türk Telekomünikasyon, Avea İletişim ve TTNet ile Turkcell Grubu şirketlerinden Turkcell, Superonline ve Kule Hizmet arasında devam eden muhtelif davalar, icra takipleri ve ihtilafların karşılıklı sulh ile çözümlenmesi konusunda tarafların mutabık kaldığı ve bir sulh protokolü imzaladığı belirtildi.

        161 MİLYON TL KARŞILIK AYIRDI

        Bu protokol ile Turkcell tarafından, Türk Telekom Grubu’na KDV ve ÖİV hariç, diğer bütün vergi, mali yükümlülükler ve faiz dahil toplam 225 milyon lira ödeme yapılacağı belirtilen açıklamada, “Bu protokol sonucunda Türk Telekom tarafından Turkcell Grubu şirketlerine bir ödeme yapılmayacaktır” denildi. Turkcell de, Turkcell İletişim Hizmetleri’nin 30 Eylül 2015 tarihli finansallarında söz konusu davalar için ayrılmış bulunan toplam karşılık tutarının yaklaşık 161 milyon lira olduğu belirtildi.

        NUMARA TAŞIMA % 27.4 AZALDI

        Cep telefonu operatörleri arasında numara taşıma sayısı, bu yılın üçüncü çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27.4 azalarak 3 milyon 655 bin 772’den 2 milyon 651 bin 835’e geriledi. 73.2 milyon mobil abonesi bulunan Türkiye’de Uygulamanın başladığı 9 Kasım 2008’den bu yana taşınan numara sayısı 87 milyon 469 bin 269’a ulaştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ