Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam TAPDK'nın yeni kararı Resmi Gazete'de - İş-Yaşam Haberleri

        Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulunun (TAPDK) konuya ilişkin kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

        Buna göre, tütün ürünleri üretici, ithalatçı ve dağıtıcı firmaları, Tesis Kurma Uygunluk Belgesi, Piyasaya Arz Uygunluk Belgesi, Tütün Mamulleri İthalatı Uygunluk Belgesi, Puro ve Sigarillo İthalatı Yetki Belgesi, Puro ve Sigarillo İthalatı Uygunluk Belgesi başvurularını, Tütün Ürünleri̇ni̇n Zararlarının Önlenmesi̇ ve Kontrolü Hakkında Kanun'un ilgili maddelerinde belirlenen hükümlere uygun yapacak.

        Tütün ürünleri harici mal ve hizmet sektörlerindeki firmalar, tütün ürünleri üretici, ithalatçı ve dağıtıcıların, firmalarında veya ürünlerinde kullandıkları isim, marka, amblem, logo veya bunları doğrudan çağrıştıran diğer isim ve alametleri, kendi firmalarında ve ürünlerinde kullanamayacak. Buna aykırılığın tespit edilmesi halinde, Kurul tarafından 6 aya kadar makul bir süre verilerek ihlalin giderilmesi istenecek.

        MÜEZZİNOĞLU: ÜNİVERSİTEDE SİGARA SATIŞINI YASAKLIYORUZ

        Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Üniversite kampüslerinde sigara satışını kaldırdıklarını açıkladı.

        Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: "(Sigara paketlerinde kara paket uygulaması) Avustralya'da olan uygulamayı, Dünya Sağlık Örgütü tavsiye ediyor ama istatistiksel verilere göre, bu anlamda henüz daha faydasını sahiplenecek bir veri elimizde yok. Bir de uluslararası ticaret hukukunda davalık olunuyor. Çünkü, markayı yok hükmüne taşıyorsunuz. O nedenle, Bakanlar Kurulu'ndaki değerlendirmemizle, dünyada Avustralya'dan başka uygulayan ülke olmadığı için de gündemimizden çıkarttık."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ