Habertürk
    Takipte Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Akbulut Grubu'na kayyum atandı

        HABERTURK.COM / EKONOMİ SERVİSİ

        İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından FETÖ operasyonu kapsamında Akbulut Grubu'na kayyum atandı. Şirket yetkililerin HABERTURK.COM'a verdiği bilgiye göre kayyum ataması sabah saatlerinde meydana geldi.

        BANK ASYA İLE ORTAKLIĞI BULUNUYORDU

        İnşaattan tekstile birçok şirketle ilişkisi bulunan Bank Asya'nın ortaklarından biri de Akbulut Grubu bünyesinde yer alan Ortadoğu Tekstil ve BJ Tekstil'di. Ortadoğu Tekstil'in Bank Asya ortaklığı yüzde 4.89 civarındaydı. BJ Tekstil'in ise yüzde 2,7'lik bir ortaklığı bulunuyordu.

        YÖNETİM KURULU BAŞKANI GÖZALTI KARARI ÇIKAN İSİMLER ARASINDA

        Ortadoğu Tekstil'in aynı zamanda BJ Tekstil'in Yönetim Kurulu Başkanlığı'ndaki Ali Akbulut, Akbulut Grubu'nun iştiraklerinden. Bank Asya'nın yüzde 7,15'lik kısmına sahip olan Akbulut Grubu Yönetim Kurulu Başkanı bir dönem Zaman Gazetesi'nin İmtiyaz Sahibi olarak görev yaptı. Akbulut şimdi ise FETÖ operasyonu kapsamında gözaltı kararı çıkan isimler arasında. Akbulut'un aynı zamanda yakın zamana kadar Feza Gazetecilik'te yüzde 25 hissesi vardı.

        AKBULUT GRUBU'NA BAĞLI ŞİRKETLER

        Tekstil, gayrimenkul yatırım ortaklığı, inşaat, enerji, tarım ve hayvancılık alanlarında faaliyet gösteren Akbulut Grubu'nun bünyesinde Ortadoğu Tekstil, Global Denim Dizayn Tekstil, Odtex, Akbulut Tekstil, Denim Dizayn, TAMM İnşaat, BJ Tekstil, ODEN Enerji, ERFA Mühendislik ve Aksüt yer alıyor.

        ÖNERİLEN VİDEO

        Öğretmenevi müdür yardımcısı ölü bulundu

        Eskişehir'de oturan Bozüyük Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Müdür Yardımcısı 44 yaşındaki Alper Uysal, evinde ölü bulundu. Uysal'ın şüpheli ölümü ile ilgili soruşturma başlatıldı.(AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ