Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Yurtdışındaki ilk şubeyi Londra'ya açıyor - İş-Yaşam Haberleri

        İlk şubelerini 2006 yılında açtıklarını ve o günden bu yana istikrarlı bir şekilde büyüdüklerini anlatan Kırbeyi, 10 yılda 45 şubeye ulaştıklarını söyledi. Türkiye'de nüfusun yüzde 60'ının henüz pizza ile tanışmadığını ve bunun çok önemli bir pazar olduğunu belirten Kırbeyi, 2017’de franchise ile 27 tane şube açmayı hedeflediklerini söyledi.

        Türkiye’nin yanında yurtdışına da hedefe koyduklarını anlatan Kırbeyi, "Eylül ayında Güney Londra’da ilk şubeyi açıyoruz. İngiltere’de yılda kişi başına 11 pizza tüketiliyor. Türkiye’de ise oran sadece 3. Türkiye pazarının neredeyse 4 katı büyüklüğe sahip İngiltere yakında Türk pizzası ile tanışacak" dedi.

        REKLAM

        Yurtdışında kazandıkları parayı yine Türkiye’ye yatıracaklarını ve amaçlarının Türk pizzasını dünyaya götürmek olduğunu söyleyen Kırbeyi, "İngiltere’den sonra sırada Malta şubemiz açılıyor. Geçtiğimiz ay İran ve Azerbeycan'dan teklif aldık. ABD, Çin ve Rusya gibi büyük pazarlara girmek istiyoruz. İngiltere ve Malta'da kazanacağımız deneyim bizi bu pazarlara hazırlayacak." dedi.

        2015 yılında altyapıya 1 milyon dolarlık yatırım yaptıklarının altını çizen Kırbeyi, 2018 sonu itibariyle ise hedeflerini 100 şube olarak belirlediklerini anlattı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ