Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Süleyman Aslan’ın yerine Halkbank Genel Müdürlüğü'ne Murat Uysal getiriliyor - İş-Yaşam Haberleri

        Rahim AK / HT EKONOMİ

        Yolsuzluk ve rüşvet iddiaları üzerine başlatılan 17 Aralık operasyonunda tutuklanan Süleyman Aslan’ın yerine Halkbank Genel Müdürlüğü’ne bankada Hazineden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Uysal getiriliyor. Uysal’ın asaleten bu görevi üstleneceği ifade ediliyor. Konuyla ilgili kendisine herhangi bir bilgi verilmediğini belirten Uysal, Aslan’ın ardından bankada vekâleten genel müdürlük görevini kendisinin yürüttüğünü belirterek, “Ben zaten bankanın üst düzey yöneticilerinden birisiyim. Ekonomi yönetimi ile de sık sık görüşmelerim oluyor. Ancak genel müdürlük konusunda henüz bana iletilmiş bir şey yok. Hayırlısı olsun” diye konuştu.

        1971 yılında İstanbul’da doğan Uysal, Galatasaray Lisesi’nin ardından İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat (İngilizce) Bölümü’nden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü’nde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına 1998 yılında Tekstilbank Hazine Bölümü’nde başlayan Uysal, Halkbank’ta 2007-2011arasında Para ve Sermaye Piyasaları Daire Başkanı oldu. 2011’den sonra Hazine Yönetimi’nden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ