Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Anadolu Restoran İşletmeleri'ne ait MC Donald's'a paket servislerde kullanılan motor kutuları nedeniyle ceza - İş-Yaşam Haberleri

        Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın motosikletlerin arkasına takılan taşıma kutularının onaylı projeyle ruhsata işletilmesi zorunluluğunun, Anadolu Restoran İşletmeleri’nin, iki yıl önce dağıtımda kullandığı motosikletlere kesilen cezalar nedeniyle açıklama istemesi sonrası karara bağlandığı belirtiliyor. Milliyetin haberine göre, 2012 yılı mayıs ayında Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Uygulama ve denetleme Daire Başkanlığı’na yazı yazan Anadolu Restoran İşletmeleri (McDonalds), şirket motosikletlerinin arkasındaki taşıma kutuları yüzünden sorun yaşandığı, ruhsata işli olmadığı gerekçesiyle trafikten men edildiği ya da ceza kesildiği bildirildi. Bunun için Emniyet Genel Müdürlüğü’nden bilgi istenirken, İçişleri Bakanlığı da bunu Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na sordu.

        TSE BİLİRKİŞİ OLDU

        Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı da, bunun için Türk Standartları Enstitüsü’nden bilgi talep etti. TSE, cevabında, ilgili yönetmeliklere dayanarak “motosikletlerin arka şasisi üzerinde taşınan kutuların aracın niteliğini değiştirdiği”ni belirtti. TSE yazısında, tadilat projesi hazırlanıp onaylanması ve ruhsata işlenmesi gerektiği kanaatine varıldığı kaydedildi. Bunun üzerine arka kutuları ruhsata işli olmayan motosikletlere ceza uygulanması kararı çıkarken, Motosiklet Endüstrisi Derneği geçen yıl itiraz da bulundu. Ancak Temmuz ayında, uygulama kesin olarak başlatıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ