Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Kardeşi: Obama'nın içi müslüman - Makro Ekonomi Haberleri

        ABD Başkanı Barack Obama, baba memleketi Kenya’da yaşayan üvey kardeşi George Hussein Onyango Obama’yı hayatında iki kere gördü. Geçen yıl Vanity Fair dergisi, Kenya’nın başkenti Nairobi yakınlarında yaşadığı yerde buldu kardeş Obama’yı. Derme çatma bir kulübede yaşıyordu. Barack Obama’nın 1982’de trafik kazasında ölen babasının dördüncü eşinden dünyaya gelen George Obama, o tarihte günde 1 dolara geçinmeye çalışıyordu.

        Barack Obama da “Babamdan Hayaller” kitabının bir yerinde George’dan bahsediyor. Daha doğrusu babasının dört evliliğinden sekiz üvey kardeşi olduğunu anlatıyor. George bu kardeşlerin en küçüğü. 1980’lerin sonunda Kenya’ya giden Barack, orada beş yaşındaki kardeşiyle okulunun önünde tanışıyor. Kardeşler en son iki yıl önce buluşuyor.

        Otomotiv sektörü için motor katkı yağı üreten NNT firmasının özel üretimi olan Bor Power markasının Kenya bayiliğini almak üzere 1 haftadır Türkiye’de bulunan ABD Başkanı Barack Obama’nın üvey kardeşi George Hussein Obama, HABERTÜRK’e özel açıklamalar yaptı.

        FARKLI DAVRANIYOR

        Dün NNT oto motor yağı üreten şirketin Kenya temsilciliğini resmen alan 26 yaşındaki George Hussein Onyango Obama, ardından Sultanahmet Camii’ne gitti ve yatsı namazı kıldı. NNT Firmasının sahibi Mehmet Can Arvas aracılığı ile yapılan görüşmede kardeş Obama, ailesinin Müslüman olduğunu söyledi. Dört yaşındaki kızının adının Fatima olduğunu vurguladı. George Obama, sadece iki kez karşı karşıya gelebildikleri üvey ağabeyi için ilginç açıklamalar yaptı. ABD Başkanlık seçimleri propagandalarına ve dünya gündemine konu olan Obama’nın, Kenyalı babası gibi Müslüman mı, yoksa annesi ve kendisini büyüten anneannesi gibi Hıristiyan mı olduğu sorusuna şu yanıtı verdi: “Bulunduğu konum gereği farklı davranıyor olabilir ancak Barack Obama’nın içi Müslümandır.’’

        SÜNNET SORUSU KIZDIRDI

        Yarın Türkiye’den ayrılacak olan George Obama, “Sünnet geleneği sizde var mı?” sorusuna cevap vermedi ve hızla mekânı terk etti. Böylece Başkan Obama’yla ilgili sünnet sorusunu sormaya fırsat kalmadı.

        Endonezya’da Müslüman kültürü

        Obama’nın Amerikalı beyaz annesi Ann Dunham ile Kenyalı Müslüman babası Barack Obama Sr., 1960 yılında Hawaii’de üniversite öğrenimi görürken tanıştılar, evlendiler ve 1961’de küçük Obama dünyaya geldi. Çift 1964 yılında boşandı. Baba Obama, Kenya’ya döndü, başka evlilikler yaptı, sekiz çocuğu daha oldu ve 1982’de trafik kazasında öldü. Barack Obama’nın annesi bir Endonezyalı ile evlendiği için bir süre bu ülkede yaşadılar. Böylece Obama Müslüman kültürü ile tanışma fırsatı buldu. Annesi 1994’te kanserden öldü. Obama Hıristiyan olarak yetişmesinde anneannesinin rolü olduğunu söylüyor.

        Türkiye’yi ziyaretiyle şeriatı kucaklıyor

        ‘Neo-conlar’a yakınlığı ile tanınan Washington Times gazetesinde ABD Başkanı Barack Obama’nın Türkiye ziyareti sert dille eleştirildi. Gazetenin köşe yazarlarından Frank Gaffney Jr., “Sayın Obama, ‘İslam’a saygı kampanyası’ çerçevesinde nisan başında Türkiye’ye seyahat edecek. Orada ülkeyi İslamlaşma yoluna sokan bir İslamcı bir hükümete hürmet edecek” iddiasında bulundu. “Şeriat’ı kucaklamak mı?” başlıklı yazıda Obama’nın Müslüman dünyasıyla yeni bir ilişkiyi geliştirme arzusunu defalarca ifade ettiği belirtildi. Obama’nın, bu arzusunu yerine getirirken “Müslüman Kardeşleri’nin gündemini kucaklayacağı” gibi görünmesinin büyük bir yanlış olduğu ifade edildi.

        buraktasci@haberturk.com

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ