Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bu siteye başbakan giremez ikoncanlar girer - Makro Ekonomi Haberleri

        Sadece güzel kadınların ve yakışıklı erkeklerin üye olabildiği, türünün tek örneği çöpçatanlık ajansı ‘BeautifulPeople.com’ (Güzel İnsanlar), geçtiğimiz hafta Türkiye’de de aktif oldu. Yedi sene önce Danimarka’da kurulan siteye isteyen herkes kaydolabiliyor, ancak üye olup karşı cinsle tanışmak isteyenler,

        fotoğrafları üzerinden küçük bir elemeye tabi tutuluyor. Başvuru sahibi kadınsa, siteye üye erkeklerin çoğunluğunun kendisine kabul oyu vermesi şart. Aynı şey erkek başvuru sahipleri için de geçerli; sitenin güzel hanımları ince eleyip sık dokuyor ve sadece yakışıklı erkekler için kabul oyu kullanıyorlar. Bu haber gazetemizde de yer aldı. Ancak benim asıl ilgimi çeken şey, yabancı bir haber ajansında gördüğüm, konuyla ilgili röportajdı.

        TÜRKLERDEN KİMLER SİTEYE GİRER, KİMLER GİREMEZ. İŞTE HODGE'NİN YANITLARI.. TIKLAYIN

        FETHİ KANTARCI MI DEDİNİZ?

        Sitenin 34 yaşındaki yönetici direktörü Greg Hodge, röportajda şöyle diyordu: “Türkiye’den yüksek bir katılım olacağını düşünüyorum. Neticede Aysun Kayacı ve Kıvanç Tatlıtuğ’un ülkesi. Gerçi Kantarcı’nın da ülkesi ama...” Tatlıtuğ’u, hadi Kayacı’yı anladım da böyle bir sitede yönetici olan bir genç adamın Türkiye’deki oyuncu profiline Fethi Kantarcı’yı bilecek kadar hakim olması beni gerçekten şaşırttı. Bunun üzerine Hodge’a “Türkiye’deki güzel insanlar hakkında” birkaç soru sormaya karar verdim. Soruları sorarken birtakım ünlü kişilerin fotoğraflarını da göndererek “Siteye girmek için üyelerin oylarının gerektiğini biliyorum. Ancak aşağı yukarı kimlerin siteye girip giremeyeceğini

        bildiğinize eminim. Lütfen bana bu kişiler hakkında değerlendirme yapın” dedim. Bir dolu ünlü kişinin, çok da güzel bulmadığım fotoğraflarının yanına kendi fotoğrafımı da ekleyerek gönderdim. Greg Hodge fotoğrafları tek tek

        ayırmış ve üstlerine “Kesinlikle girer, hayır, çok güzel, evet, hayır, bu ifadeyle kesinlikle hayır...” gibi yanıtlar yazmış; benim araya kaynattığım fotoğrafım içinse “Kesinlikle evet” yanıtını vermişti. İşte size açıldıktan sonraki 48 saat

        içinde Türkiye’den 20 bin başvuru alan site hakkında bir ‘güzel’ röportaj:

         Kıvanç Tatlıtuğ’u tanımanızı anlayabiliyorum da, Fethi Kantarcı konusunda bilgi sahibi olmanız ilgimi çekti...

        Türkiye’ye açılmadan önce Türk popüler kültürü ve toplumdaki trendler hakkında bayağı zaman harcadım, araştırma yaptım.

         Çok fazla Türk üyeniz var mı?

        Tabii. Binlerce üyemizden onlarcası da Türk. Ama yeni dönemde çok daha fazla olacağından eminim. Türk üyeler konusunda heyecanlıyız.

         Türkiye’yi biraz ‘çalıştığınıza’ göre sizce liderlerimiz, mesela Recep Tayyip Erdoğan yakışıklı mı?

        Biliyorsunuz ki, sistemimizde güzelliği tanımlayanlar üyelerimiz. Erdoğan’ın da asil ve gururlu bir duruşu olduğunu söyleyebilirim. Ancak sanırım ne Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ne de Erdoğan sitenin üyesi olabilir.

        İKİ GÜNDE 20 BİN TÜRK

        Türkiye piyasasına girme kararını nasıl aldınız?

        Uzun zamandır bunu istiyorduk. Türk insanı güzellikleriyle de tanınıyor ve biz de Türkiye’nin bizim için iyi bir piyasa olacağını hissediyorduk. Şimdi Türklerle diğer ülke insanlarının aynı ‘güzel’ sitede karşılaşmasını ve ‘kıyaslamayı’ görmek için can atıyoruz

         BeautifulPeople.com kaç ülkede faaliyet halinde? En güzel ülke hangisi?

        Son ataklarla birlikte 89 ülkede faaliyetteyiz. Ama en çok üyemizin olduğu ülkeler ABD, İngiltere, Brezilya ve Danimarka.

        26 Ekim’de Türkiye’de piyasaya girişinizden itibaren çok Türk adaydan

        başvuru aldınız mı? Kaçı seçildi?

        Sadece açıldıktan sonraki iki gün içinde 20 bin Türk başvurdu. Ancak üyelerimizin oylaması 48 saat sürüyor, bu yüzden kaç kişinin kabul edileceğini bilmiyorum. Üyeler daha sonra kendilerine ne kadar oy verildiğini rahatlıkla görebiliyor.

        TÜM MAL VARLIĞINI GÖSTER

        Sitede kadınlar erkekleri, erkekler de kadınları mı oyluyor; yoksa aynı cinsiyetten kişiler de birbirlerine oy verebiliyor mu?

        Üyelerimiz kadınların erkeklere, erkeklerin de kadınlara verdiği oylarla seçiliyor. Bunun nedeni de özellikle kadınların, çok güzel hemcinslerine sadece ‘rekabet’ adına kötü oy verdiklerini görmüş olmamız!

         Sizinle konuşmaya çalışmadan önce ben de başvuru yaptım ancak Facebook profilimde de kullandığım minik bir yüz fotoğrafımı koydum. Mesela bir boy fotoğrafı şansı artırır mıydı?

        Kendini en güzel şekilde ifade edebilmen önemli. Tüm gücünü ve mal varlığını göster!

         Peki birine üyeliğe kabul edilmediğini nasıl söylüyorsunuz? “Güzel değilsin” manasına da gelebileceği için zor olmalı...

        Üyeliğe kabul edilmeyen adaylara şöyle bir e-mail gönderiyoruz: “Maalesef

        BeauitfulPeople.com üyeleri profilinizi yeterince çekici bulmadı. Bu ayrıcalıklı,

        herkese açık olmayan topluluk ve burada güzelliği belirleyen sadece üyelerimiz.” Üyelerimiz güzellik kavramını tanımlarken toplumda genel anlamda ‘güzel kabul edilen kriterler üzerinden’ oylama yapıyor.

        ÖLÜMLE TEHDİT EDEN BİLE VAR!

        Başvurusu reddedilenlerden ‘tehdit’ aldığınız oluyor mu?

        Olmaz mı! Reddedilen milyonlarca insandan mektup alıyoruz. Bazen içlerinden çok enteresan ‘okuma parçaları’ da çıkıyor! Ölümle tehdit edenler bile var maalesef.

         İnsanlar niçin sizin sitenize girmeli?

        BeautifulPeople.com üyeleri hem çevrelerindeki hem de dünyanın dört bir

        yanındaki en güzel insanlara ulaşma şansına sahip. En güzel parti ve etkinliklere davet edilme, keşfedilme şansları var. Bu arada model ajansları, yetenek avcıları sitemizi izliyor. Üyelerimiz birbirlerine iş ve ev bulma gibi konularda da yardımcı oluyor. BeautifulPeople.com, ilişki kurmak isteyenler

        için yola çıkıp güzelliğin her yerde anahtar olarak kullanıldığı bir araç oldu. İnsanlar bu site sayesinde tanışıyor, konuşuyor, eğleniyor, evleniyor, çocuk yapabiliyor, iş bulabiliyor.

         Sık sık ayrımcılıkla suçlanıyor musunuz?

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ