Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Aon Benfield ödüle doymuyor - Makro Ekonomi Haberleri

        Dünyanın en büyük reasürans aracısı Aon Benfield sigorta sektörünün en prestijli dokuz ödülünü birden kazandı. AON Benfiled, Reaction dergisinin geleneksel Londra Sigorta Piyasası Ödülleri töreninde sekiz ödül aldı. Aon Benfiled Menkul Kıymetler Yatırımcılığı ekibi ise Trading Risk dergisi tarafından “yılın en büyük menkul kıymet yöneticisi” ödülüne layık görüldü.

        AON Benfiled geçtiğimiz günlerde Reaction dergisinin geleneksel olarak düzenlediği Londra Sigorta Piyasası Ödülleri’nde sekiz ödülün sahibi oldu. Reasürans brokerliği kategorisinde verilen tüm ödülleri rakiplerini geride bırakarak kazanan AON Benfield ;

        1- Yılın en iyi reasürans brokeri

        2- Yangın branşında yılın en iyi reasürans brokerlik ekibi

        3- Nakliyat ve enerji branşında yılın en iyi reasürans brokerlik ekibi

        4- Aktüerya dalında yılın en iyi reasürans brokerlik ekibi

        5- Motor branşında yılın en iyi reasürans brokerlik ekibi

        6- İhtiyari işler alanında yılın en iyi reasürans brokerlik ekibi

        7- Yılın genç brokeri – Simon Coles

        8- Yılın en iyi reasürans brokerliği CEO’su (Dominic Cristian)dallarında verilen ödüllerin sahibi oldu.

        Ayrıca AON Benfield Menkul Kıymet Yatırımcılığı ekibi de, Trading Risk dergisi tarafından verilen Yılın Yöneticisi ödülüne layık görüldü. Ödül jürisi yaptığı açıklamada; “AON Benfield Menkul Kıymetler Yatırımcılığı, dünyanın en büyük sigorta bağlantılı menkul kıymet yöneticisidir ve bu durum risk transfer piyasasına olumlu etki yapmaktadır.” dedi.

        AON Benfield böylece 2009 başında gerçekleşen birleşmeden itibaren 30’dan fazla sektör ödülü kazanmış oldu. Bundan önce de, uluslararası para piyasalarının en önde gelen yayın organı Euromoney dergisinin, 60 ülkede 400’ün üzerinde mali kurum ve kuruluş nezdinde yaptığı araştırmada, AON üçüncü kez dünyanın en iyi küresel brokeri seçilmişti. Bu oylamada AON; Kuzey Amerika’nın en iyi brokeri, Asya’nın en iyi brokeri, Orta Doğu’nun en iyi brokeri, Orta ve Doğu Avrupa’nın en iyi brokeri ve Latin Amerika’nın en iyi brokeri unvanlarını elde etmişti.

        Aon Benfield Türkiye CEO’su Servet Gürkan, İnterpromedya Araştırma Grubu tarafından Türkiye’deki sigorta şirketleri arasında yapılan anket çalışmasında da Aon Benfield Türkiye’nin % 67,9’luk bir oranla en iyi reasürans brokeri seçildiğini hatırlatarak, “Sigorta şirketlerinin ve reasürörlerin oluşturduğu reasürans piyasasının bu değerlendirmeleri, onlara sunduğumuz hizmetin ve kattığımız değerin, rakiplerimizin sunduğu hizmetlerin çok üzerinde olduğunu göstermektedir” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ