Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Volvo kilitleri akıllı telefonlarla kontrol edecek - Otomobil Haberleri

        Sektörün en yenilikçi otomobil üreticilerinden birisi olan Volvo, güvenliği tartışılabilecek ilginç bir sistem üretti. Bu yeni sistem sayesinde Volvo'nun ürettiği bazı otomobillerin kilitleri akıllı telefonlar kullanılarak kontrol edilebilecek. Sadece araç sahiplerinin yükleyebileceği bir uygulama sayesinde bu işlemi gerçekleştirmeyi planlayan Volvo, uygulamanın Bluetooth kullanarak çalışacağını belirtti.

        Sistemin çalışma şekli oldukça basit. Araç sahibi aracına doğru ilerlediği sırada cebinde bulunan telefon, otomobilin sistemine sinyal gönderiyor ve sistem gelen sinyali tanıyarak kapıların kilidini açıyor. Volvo'nun sadece araç sahiplerinin kullanımına sunduğu bu yeni uygulama sadece aracın kilit sistemini kontrol etmekle kalmıyor, aynı zamanda motoru çalıştırabiliyor, güvenlik sistemini kontrol edilebiliyor ve hatta bagaj kapağı bile açılabiliyor.

        Bluetooth araç anahtarının bir diğer özelliği de anahtarın paylaşılabiliyor olması. Örneğin aracınızı bir arkadaşınız ödünç almak istiyor fakat siz şehir dışındasınız. Bu durumda telefonunuzda bulunan uygulamayı kullanarak arkadaşınızın telefonuna anahtar uygulamasını gönderebiliyorsunuz, böylece arkadaşınız da bir süreliğine aracın anahtarına sahip olabiliyor.

        Volvo'nun yaptığı açıklamalara göre bu teknoloji 2017 model araçlarda kullanılacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ