Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bankacılık Türkiye'yi üs yaptı - Para Haberleri

        20 yıldır Türk bankalarının kart basımını yapan ve yaklaşık 1.5 yıl önce Türkiye’de yaptığı bir satın almayla yerleşik bir üretici haline gelen Austria Card ABD, Gürcistan ve Azerbaycan pazarını buradan yönetmeye başladı. Artık 25 Türk bankasının kart basımını gerçekleştiren Austria Card’ın Türkiye Müdürü Burak Bilge,Austria Card için Türkiye’nin bölge üssü olduğunu belirterek “Eski Sovyetler Birliği’nden ayrılan CIS ülkelerine girmek istiyoruz. Ayrıca İran’a da yatırım yapacağız” dedi.Austria Card’ın hedeflerini Viyana’daki merkez ofisinde anlatan ve fabrikadaki üretim aşamasını yerinde gösteren Bilge, mevcutta çalıştıkları banka sayısını da artırmak istediklerini söyledi.

        ‘YENİ KİMLİK KARTLARI İLE DE İLGİLENİYORUZ'

        ”Türkiye’de her gün ortalama 60 bin kartı kişiselleştirdiklerini dile getiren Bilge, üniversite kartlarından ulaşım kartlarına,her türlü banka ve kredi kartına kadar hizmet verdiklerini ifade etti. Bilge, Türkiye’deki yeni kimlik kartlarının basım süreciyle de ilgilendiklerini kaydetti.

        GÜNLÜK 200 MİLYON KAPASİTESİ VAR

        Avusturya Merkez Bankası’nın 2007’de Yunanlı Lykos Grubu’na sattığı Austria Card, günlük 200 milyon kart basabilme kapasitesi ile dünyanın 9, Avrupa’nın ise 3’üncü büyük kart üreticisi.Austria Card’ın CEO’su Jochen Hense, amaçlarının bir numaraya oturmak olduğunu söyledi.Hense, bu hedefe de gerekirse satın almalarla ulaşacaklarını kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ