Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Oyun Dishonored 2, beklediğinize değecek - Teknoloji Haberleri

        Asım ÖNER - İlker KARAŞ / HT CUMARTESİ

        Öncelikle E3 Elektronik Eğlence Fuarı’nda ilk kez gösterilen oyun içi görüntüleriyle beraber, yeni oyunun da bir önceki kadar başarılı olacağına kesin gözüyle bakabiliriz. Evet, 2012 yılında Arkane Studios tarafından geliştirilen Dishonored, 6 yıl aradan sonra tekrar aramızda. Dishonored 2’nin çıkış tarihi ise 11 Kasım 2016. Oynanış ve hikâye açısından oyuncu kitlesini heyecanlandıran birçok detay mevcut. Ayrıca ön siparişte oyuncuları birçok ekstra sürpriz bekliyor olacak!

        COLLECTOR'S EDITION'DA NELER VAR?

        - Corvo Attano’nun ikonik maske replikası

        - Emily Kaldwins’in yüzük replikası

        - Propaganda posteri

        - Dijital Imperium Assassin’s paketi

        - Dishonored: Definitive Edition dijital kopyası

        KARAKTERİNİ SEÇ!

        Serinin ilk oyunundan tam 15 sene sonrasında geçen hikâyede, Emily Caldwin artık oynayabileceğimiz karakterlerden birine dönüşmüş. Bilindiği üzere haksız bir şekilde tahtından alıkonulmuş olan prensesimiz Emily artık 10 yaşında bir çocuk değil. Acımasız bir avcıya dönüşen Emily seçebildiğimiz ilk karakter. Tabii ki maceramıza ilk oyunun ana karakteri Corvo Attano ile devam edebiliriz. Bu, tamamen oyuncunun tercihi.

        FARKLI KOMBİNASYONLAR

        Yeni oyunda Dishonored 1’den farklı olarak artık bir yetenek ağacı mevcut ve bu sayede çok daha farklı yetenekler tercih edip farklı karakter modelleri ortaya çıkartma özgürlüğüne sahibiz. İster kimsenin gözünün yaşına bakmadan ava çıkan bir katil, isterseniz yıkılmakta olan imparatorluğun insanlarının arasından sessizce sıyrılan pasifist bir hayalet olmak sizin elinizde! Unutmadan ekleyeyim, oyunun başlarında ‘The Outsider’ karakterinin teklifini reddederek insanüstü güçleri ve büyüleri kullanmadan da Dishonored 2’yi oynamanız mümkün.

        YEPYENİ BİR ŞEHİR

        Dishonored 1’i bulunduğu konuma getiren en büyük özelliklerinden biri kuşkusuz özgün dünyasıdır. Artık hikâye farelerin cirit attığı Dunwall şehrinde geçmiyor. Bu kez serüvenimiz Serkonos adasının başkenti Karnaca’da geçiyor. Güneyde bulunan Karnaca, Dunwall’a göre daha güneşli ve bir akdeniz şehri diyebiliriz.

        ALTERNATİF OYUN SONLARI

        Dishonored 1’i farklı sonlarla bitirmeniz mümkündü. Ama nasıl bir sonla bitirdiğiniz ne yazık ki Dishonored 2’yi etkilemiyor. Arkane Studios bu konuda “daha az kaos” prensibini uygulamış ve hikâyeye tek bir başlangıç noktası koymuş. Hem Emily’nin gözünden hem de Corvo Attano’nun gözünden oyunu farklı şekillerde bitirmeniz mümkün. Oyun boyunca aldığınız kararlar, oyunun finalini epey değiştirecek!

        MIRROR’S EDGE: CATALYST İNCELEMESİ

        Yıllar öncesinde bilgisayar oyunlarında devrim niteliğinde bir oyun çıkmıştı. Evet Mirror’s Edge. Bizi ekran başında kan ter içinde bırakıyordu. Duvara tırmanırken bir anda takla atıp başka yönde başka duvarın köşesinde kendimizi bulabildiğimiz, Quake ve Unreal’dan sonra aksiyon sınıfında nadir bulunan oyunlardandı. Parkur denilen bu sokak aksiyonlarını Assassin’s Creed ile deneyimlemeye başladıktan sonra böyle bir FPS içinde tekrar karşılaşmak ilginç olmuştu. Oyunun ana karakteri Faith, o güne kadar bilgisayar oyunlarında görüp görebileceğimiz en dişli ve cool karakterlerden biriydi.

        Gelelim yıllar sonra karşımıza çıkan Mirror’s Edge Catalyst’e. KrugerSec’in dünyaya salacağı bir virüsü durdurmaya çalışmasını konu alan Catalyst, distopik oyunlar arasına giriyor. Belirli bir zaman aralığında belirli görevleri tamamlama üzerine kurulu oyun yapısı, bizlere aksiyonun ilerleme aşamasında seçimler sunuyor. İster rakibinizi itip geçebilir, ister onunla kavgaya tutuşabilirsiniz. Tamamen oynayışınıza ve Faith’i geliştirme şeklinize bağlı. Evet, artık ana karakterimiz gelişim gösterebiliyor.

        Geliştirmeler 3 ana başlıkta ilerliyor. Aksiyon, dövüş ve donanım olarak üçe ayrılan yetenek yapıları oynarken ciddi farklılaştırmalara yol açıyor. Ve dışarı bakalım. “Açık dünya” dedik, “parkur” dedik. Bir kere oyunda inanılmaz görünen bir şehir var. Glass şehri resmen distopik. Binalara tırmanmaya başladığınızda ve dışarıda biraz aksiyona dâhil olduğunuzda, şehrin içinde kaybolup gidiyorsunuz. 4. nesil i7 işlemci ve GTX 770’li inceleme sistemimde bile tatmin edici detaylarla çalışan oyun, ortalama 12 saatlik bir oynanış ile yazın sıcak günlerinde size ilaç gibi gelecektir.

        RAZER'IN YENİ CANAVARI: NAGA HEX V2

        MOBA oyunlar için özel olarak tasarlanan Razer Naga Hex V2 var sırada. Razer, ürün geliştirmede eSpor takımlarıyla birlikte çalışıyor. Yeni Razer Naga Hex V2 de eSpor takımları tarafından anında sevildi. Pro League of Legends ekibi Team SKT’nın orta koridor oyuncusu Lee “Faker” Sang-hyeok şunları söylüyor: “Bu yeni oyuncu faresi MOBA oyuncularının klavye ve fare komutları arasında daha güçlü bir denge tutturmasına yardım edecek. Onların farklı durumlara daha iyi tepki vermelerini sağlayacak. Bu ekstra tuşların yerleşimi sizi ‘yanlış tıklarım’ düşüncesinden kurtaracak şekilde doğru hamleler yapmanızı sağlayacak.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ