Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Oyun Kılıç ustası Samuro, HotS’ta! - Teknoloji Haberleri

        Heroes of the Storm’a gelen son kahraman Samuro karşınızda! Samuraylardan esinlenilerek yaratılan kılıç ustamız, Warcraft dünyasının en sevilen kahramanlarından. Burning Blade klanının son üyesi ve bayrak taşıyıcısı olan Samuro, klanının intikamını almak için tek başına uzun bir yolculuğa çıkmış onurlu bir kahraman. Hızlı kılıç darbeleri ve öldürücü yeteneğiyle güçlü bir savaşçı. Kendisi bir kılıç ustası ve oyuncudan beklediği de ustalık, çünkü yeteneklerini doğru zamanlarda kullandığınızda ödülü büyük; ama küçük bir tereddütle yapılan hataların cezası çok daha büyük! Gelin Samuro’nun ‘cezalandırıcı’ yetenekleri nelermiş, bakalım.

        YETENEKLER

        Advancing Strike (Pasif): Rakiplere vurduğunuzda hız, 2 saniyede yüzde 25 artıyor. Bu da rakiplerinizi avlamak için müthiş bir takip avantajı sağlıyor.

        Mirror Image (Q): 2 kopyanızın ortaya çıkmasını sağlar. Bu kopyalar yüzde 30 hasar gücüne ve yüzde 50 canınıza sahip. Critical Strike yeteneğiniz ile yapacağınız saldırıları da kopyalama özelliği bulunan Mirror Image, rakibinizin saldırı motivasyonunu allak bullak edecek! “Hangisi gerçek, kime saldırmalıyım” sorularıyla boğuşan düşmanlarınızı yüksek hasar gücünüzle alt edebilirsiniz. Ayrıca bu kopyalar 18 saniye boyunca ayakta kalabiliyor ve sanki kendi koridorunuzdaymış gibi gösterip sürpriz saldırılar yapmanızı da kolaylaştırıyor. Kullandığınız anda 1 iken 3’e dönüşmeniz ise, size nişan alınmış büyülerden bir anda kurtulmanızı da sağlıyor. Ustalaştığınızyapacağınız akıl oyunları en önemli yeteneğiniz olacak!

        Wind Walk (E): Tam 8 saniye boyunca görünmez olmanızı ve hızınızı yüzde 25 artırmanızı sağlar. Bir sonraki aşamaya kadar bu formda kalacaksınız. Ayrıca diğer görünmezlik özelliklerinden farklı olarak bu yeteneği kullandığınızda ilk saniyede alacağınız hasarlar Wind Walk modunda kalmanızı etkilemeyecek! Hem saldırılarda hem de savaş alanını terk etmede kullanmanız önemle tavsiye edilir! Doldurduğunuz Critical Strike yeteneği ile ortaya çıkıp aktif Critical Strike’ı da kullanarak savaş alanına hasarlı girişler yapabilirsiniz. İleride yetenek ağacıyla kullanacağınız puanlarla beraber küçük bir yer değiştirme özelliği sayesinde gücünüzü daha arttırabilirsiniz!

        Critical Strike (W): Pasif halinde her 4 saldırınızdan biri yüzde 50 ekstra hasar vermenizi sağlar. Aktif olarak kullandığınızda ise bu, hasarı direkt uygulamanız anlamına geliyor. Püf noktası ise 4 saldırıdan sonra ekstra hasarınızı koruyup, rakibe uyguladıktan hemen sonra aktif hale getirmeniz. Böylece üst üste iki adet nur yüzlüye yüzde 50 hasar vermiş olacaksınız!

        HEROIC YETENEKLER

        Bladestorm (R): Her iki Heroic yeteneği birbirinden güçlü olan Samuro için belki de en zor seçim bu ikisi arasında. Bladestorm’u 4 saniye boyunca etrafınızdaki her şeye yüksek hasar vermenizi sağlayan bir kılıç dansı diye ele alabiliriz. Level 20’de vereceğiniz yetenekle beraber illuzyonlarınızda bu yeteneği uygulamaya başlayacaklar. Takım savaşlarında alan kontrolü yüksek arkadaşlarınızla beraber düşman takımı darmadağan etmenizi sağlayacaktır. Kullanımı ve uzmanlaşması daha kolay olan Bladestorm yeni başlayanlar için öncelikli tercih edilmesi gereken yetenek.

        Illusion Master (R): İkinci Heroic yeteneği ile yapabileceklerinizin sınırı yok! Bu yeteneği tercih ettiğinizde illuzyonlarınızın hasar gücü yüzde 15 artacak. Asıl gücü ise bu illuzyonlar ile yer değiştirebiliyor olmanız; onları kontrol edebiliyor olacaksınız. Örneğin, koridorunuzda dururken, yan koridora yolladığınız bir tanesiyle yer değiştirip beklenmedik sürprizler yapabilirsiniz. Ya da illuzyonlarınızdan birini koridorda bırakıp canınızı doldurup anında tekrar koridorunuza dönebilirsiniz. Harita kontrolü açısından uçuş yeteneği olan kahramanlara rakip olabilecek güçteki bu yetenek takım savaşlarındaki gücünüzü azaltıyor gibi gözükse de, gerçek bir kılıç ustası nerede ne zaman olması gerektiğini bilir! Pusuda bekleyen illuzyonunuzla yer değiştirip rakip takımın arka hatlarına rahatça sızabilirsiniz. Yaratacağınız şok ile alt edemeyeceğiniz düşman yok!

        OYUNCU LAPTOPU ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

        Özellikle NVIDIA’nın 10 serisi ekran kartlarının artık laptop’larda yer alacağını düşündüğümüzde, mobil oyunculuğun hızla artacağını söyleyebiliriz. Bir süre önce Alienware R3 17” modelini inceleme şansım oldu. Bununla birlikte “Oyuncu laptopu alırken nelere dikkat etmeliyiz” başlığıyla bir yazı hazırlamayı ve bu konuda çekinceleri olan arkadaşları bilgilendirmeyi istedim. Bir oyuncu için ekran kartı performansı önemlidir. R3 üzerinde 980m ekran kartı bulunuyordu ve bu, çoğu oyun için yeterli bir boyut. Gelecek dönem 10 serisi ekran kartlarına da geçiş yapacak olan yeni ürünleri düşündüğümüzde, yeni ürün alacak dostlarımız mutlaka bu faktöre dikkat etsin. Aynı şekilde işlemci olarak da Intel 6700HQ kullanan ürün, bana oldukça tatmin edici bir performans sundu. Yorucu Photoshop ve Premier işlemlerinde de başarılıydı. Ram konusunda artık 8 ve üzeri tercih sebebidir. Özellikle 16 GB’lık kullanımlar “Geleceğe yatırım” denebilir. Disk seçimi olarak SSD olması sizin kullanımınızı kolaylaştıracaktır. Alienware R3, 17” olmasından ötürü bir miktar ağır diyebiliriz. Karbon fiber ve alüminyum birleşimi üzerinden gövde ve dış kaplama olarak işlenmiş oldukça sağlam bir kasası var. 3.7 kilogram civarında bir ağırlığı mevcut. Pil konusunda ise Alienware mühendisleri gerçekten çok iyi çalışmışlar. 8 Hücreli lityum iyon bir blok kullanılıyor ve 6 saate kadar size kullanım süresi veriyor. Bu gerçekten uzun bir süre. Yıl sonuna doğru 10 serisi olan yeni modellerin piyasada artacağı ve fiyatların da bu oranda esneyeceğini düşünüyoruz. Deneyimlerimizden çıkan sonuçlarla kendinize en uygun oyuncu laptop seçimini gerçekleştirebilirsiniz. Herkese iyi oyunlar!

        Asım ÖNER - İlker KARAŞ / HT CUMARTESİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ