Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil Nokia 3310 fiyatı ne kadar? Efsane Nokia 3310 satışa çıktı! İşte fiyatı - Teknoloji Haberleri
        1

        Geçtiğimiz günlerde Türkiye'de Vodafone ile cihazlar için özel bir işbirliğine gideceği açıklanan yeni Nokia'lardan en çok beklenen efsane 3310 modeli Türkiye'de satışa çıktı. E-ticaret mağazalarında satışa çıkan efsane telefon 3310'un fiyatı ise şaşırttı.

        2

        Yurtdışı satış fiyatları örneğin Hindistan'da yaklaşık 200 TL'ye gelen Nokia 3310'un son açıklanan fiyatları 65 dolar seviyelerindeydi. Türkiye'de ilk etapta gördüğümüz fiyatlar ise bunun üzerinde. 549 TL fiyat etiketine sahip olan 3310'un fiyat farkı dikkat çekici. Yurtdışında aynı parayı ödeyerek 2 veya 50 TL daha koyarsanız 3 tane 3310 alabilecekken Türkiye'deki 350 TL'lik fark yüksek görünüyor.

        3

        Bunda elbette Türkiye'deki çeşitli vergilerin etkisi büyük. Ancak oluşan 2 katından daha fazla fiyat farkı 3310'un Türkiye satışlarında etkili olabilir. Cihazı Türkiye'de de bekleyenler çok ancak birçok kişinin ikinci telefon olarak almak isteyebileceği modelin 500 TL üzeri seviyede satılması bunu zora sokabilir.

        Fiyat farkıyla ilgili bilgi almak istediğimiz Nokia'nın ise görüş bildiremeyeceği belirtildi.

        4

        Apple’ın dokunmatik telefon devrimiyle RIM (Blackberry) gibi sarsılan markalardan biri de malumunuz üzere Nokia olmuştu. Ağ cihazları konusundaki faaliyetlerine devam eden ancak cep telefonu alanında çeşitli sıkıntılar sonrasında bu bölümü Microsoft’a satılan Nokia, şimdilerde eski çalışanlarının kurduğu HMD Global ile yeniden Nokia adıyla mobil arenada boy göstermeye hazırlanıyor.

        5

        ‘Akılsız’ telefon modeli 3310 önce 24 Mayıs’ta İngiltere’de satışa çıkacak. Ön siparişleri alınmaya başlanan modelin daha sonra sırasıyla Almanya, Hollanda ve Belçika’da 5 Haziran’da satışa çıkması bekleniyor. Modelde numerik tuş takımı ve dokunmatik özelliği olmayan 2.4 inç boyutlarında ekran bulunuyor.

        6

        En çok konuşulan modeli ise Barselona’da geçtiğimiz aylarda yenileneceği duyurulan 17 sene öncenin en popüler cep telefonu 3310.Dünya çapında 126 milyon satan Nokia 3310 bugünlerde yeniden gündemde çünkü piyasaya çıkmak üzere. Üstelik ilk ortaya çıktığı İspanya’da açıklanan rakamdan çok daha düşük bir fiyat etiketiyle. 129 sterlinden satışa çıkması beklenen modelin fiyatı 49.99 sterlin olarak açıklandı.

        7

        Buna karşın daha ince ve daha hafif olan modelde tuşların ve ekranın yerinde ince kasaya sığması için küçük ayarlamalar yapılmış.

        8

        Retro modelin havasını tasarımındaki kıvrımlarıyla taşıyan yenilenmiş 3310’un renkleri çok daha parlak ve HMD’nin belirttiğine göre orijinali kadar sağlam. Nokia 3310 parlak kırmızı ve parlak sarı ile mat lacivert ve gri olmak üzere 4 farklı renk seçeneğiyle geliyor.

        9

        21.yüzyılın 3310’unda iPhone ve Galaxy’lerde görmeye alıştığımız gibi yüksek çözünürlüklü ekran bulunmuyor. Ama bu sayede cihaz daha basit kalarak çok daha uzun pil ömrü sunabiliyor.

        10

        Orijinal 3310’a dönersek birçoğumuz için hayal kırıklığı oluşturacak hafızayla karşılaşıyoruz. 17 yıl önce 3310’da sadece son 8 arayan, son 8 aranan ve son 8 kayıp çağrıyı görüntüleyebiliyordu. Kişi listesinin tamamı da SIM kartta saklanıyordu.

        11

        900 mAh kapasiteli çıkabilen pile sahip olan orijinal 3310, 55 ila 260 saat arasında bekleme süresi, 2,5 ila 4 saat arasında konuşma süresi sunuyordu.

        12

        3310’da meşhur Yılan oyununun yanı sıra Pairs 2, Space Impact ve Bantumi olmak üzere 4 oyun yer alıyordu.

        13

        Ayrıca yenilik olarak 2 megapiksel kamera ve 16 megabayt dahili hafızaya sahip olan telefon 32GB microSD kart kullanabiliyor.

        14

        HMD’nin verdiği bilgilere göre ise yeni 3310’un en çarpıcı özelliklerinden birisi 1200 mAh kapasiteli yine çıkarılabilir pili. Bu sayede 22 saat konuşma süresi ve sıkı durun 1 aylık bekleme süresi sunuyor.

        15

        Yeni modelde 2G bağlantı sunan cihaz yine o efsaneleşmiş Yılan oyunuyla geliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ