Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Intel'in yeni işlemcisi Ivy Bridge, 3D transistörlü işlemci, - Teknoloji Haberleri

        Amerikalı bilgisayar işlemcisi üreticisi Intel, yeni nesil işlemcilerini bu hafta piyasaya sürüyor.

        İntel'in yeni nesil ''Ivy Bridge'' modeli işlemcilerinde ilk defa 3D transistör ve 22 nanometre üretim tekniğini kullanıldı.

        Yeni nesil işlemcilerin, 32 nanometre işlemcilere göre sadece daha küçük transistörler içermekle kalmadığı, aynı zamanda daha da ince transistörlere sahip olabildiği, bu sayede daha küçük alana daha çok transistör sığdırılabildiği belirtildi. Böylece, yeni nesil işlemcilerle daha az enerji harcayarak daha fazla güç elde edilebildiği kaydedildi.

        Yeni nesil işlemci, 3 boyutlu görüntü performansının yüksek olması sayesinde, oyunlarda yüksek performans isteyen kullanıcıların ekran kartlarına daha az bağımlı olmasını sağlayacak.

        Uzmanlar, yeni nesil işlemcileri, entegre devrenin icat edildiği 1950 yılından bu yana silikonlu transistör tasarımındaki en önemli gelişme olarak değerlendirdi. Bu yeni nesil işlemcilerin Intel'i işlemci piyasasındaki rekabette iki üç yıl öne çıkaracağı ifade edildi.

        Intel'in yeni nesil işlemcilerin önce masaüstü bilgisayarlarda, daha sonra okul sezonu döneminde dizüstü bilgisayarlarda kullanılacağı bildirildi.

        Intel Üst Yöneticisi Paul Otellini, ''Ivy Bridge'' işlemcinin şirketin işlemci satışının yüzde 50'sini oluşturmasını beklediklerini açıkladı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ