Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Rus Ulaştırma Bakanlığı'ndan açıklama! - Turizm Haberleri

        HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ

        Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in görüşmesinin ardından bugün Rus Ulaştırma Bakanlığı'ndan da açıklama geldi.

        Rus Ulaştırma Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre Rusya'dan Türkiye'ye tarifesiz uçuşlar başlıyor.

        TÜRK MEYVE SEBZESİ RUSYA YOLUNDA

        Bugün Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı da açıklamada bulunmuş, 'Türk meyve sebzesinin Rusya pazarına dönmesinin otomatik olarak teklifleri artıracağını ve bu sebeple meyve sebze fiyatlarında düşüş beklediklerini' ifade etmişti.

        1 Ocak 2016 itibariyle Türkiye'den bazı meyve sebzelerin ithalatına yasak gelmişti. Ancak açıklamalar sonrasında Türk meyve ve sebzesinin 2 hafta içinde Rusya'da raflarda yerini yeniden alacağı öngörülüyor.

        "KONUŞMAK İÇİN HALA ERKEN"

        Öte yandan bugün Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov gazetecilere yaptığı açıklamada "Bunun hakkında konuşmak için hâlâ erken gibi görünüyor. Çeşitli (doğalgaz) rotaları bir çerçeve formatında değerlendiriliyor. Hangi rotaların gelişim için seçileceğini söylemek için şu an çok erken" ifadesinde bulundu. Rus doğalgaz firması Gazprom, son açıklamasında Türk Akımı görüşmelerine hâlâ açık olduklarını belirtmişti.

        MÜTEAHHİTLİK FİRMALARI İMZA BEKLİYOR

        Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin normalleşmesine yönelik adımlar, Rusya'da iş yapan Türk müteahhitlik firmalarını da heyecanlandırdı. Bugüne kadar Rusya'da 65 milyar dolarlık projeleri bulunan firmalar, şu anda imza aşamasında olan 2 milyar dolarlık projeleri biran önce üstlenme amacında.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ