Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Bombadan etkilenmeyen kral dairesi! - Turizm Haberleri

        ABD'li otel zinciri markası Marriott International'ın lüks otel markası JW Marriott, Avrupa'daki üçüncü, Türkiye'deki ise ilk otelini temmuz ayında Ankara'da açıyor. 413 odalı otelde devlet başkanları ve dünyaca ünlü yıldızlar gibi 'önemli misafirler' için hazırlanan Royal Griffin Suit bombaya dayanıklı çimentodan yapılırken, camları da kurşun geçirmeyen özellikte olacak. Otelin açılışı nedeniyle düzenlenen toplantıya katılan Marriott International Avrupa Satış ve Pazarlama Direktörü Rene Mooren, markanın Avrupa, Doğu Avrupa ve Türkiye'deki yatırımlarına ilişkin bilgi verdi. Avrupa'daki Marriott yatırımlarını ikiye katlamak istediklerini belirten Mooren, mevcut 40 bin yatak kapasitesini 80 bine çıkarmayı planladıklarını açıkladı. Doğu Avrupa'da toplam 10 ülkede 33 otelin Marriott International markasını temsil ettiğini belirten Mooren, 2011'de beş tane daha yeni otel açacaklarını söyledi.

        Türkiye'nin Rusya ile birlikte Marriott için önemli olduğunu ifade eden Mooren, “Bu ülkeler pazar ve stratejik konumları nedeniyle bizim için önem taşıyorlar. Türkiye'de şehir otellerinin yanı sıra resort tarafında da büyüme fırsatları gözlüyoruz” diye konuştu.

        AÇILIŞTA PARTİ VAR

        JW Marriott Ankara Genel Müdürü Khaled Al Jamal ise otelin resmi açılışını temmuz ayında uluslararası katılımlı bir partiyle gerçekleştireceklerini belirtti. Otellerinin ses getirecek bir proje olduğunu anlatan Jamal, çevreci bir anlaşıyla hareket ettiklerinin altını çizerek, özel bir su arıtma sistemi sayesinde oteldeki musluklardan akan suyun içilebilir olduğunu belirtti. Jamal odalardaki televizyonların da LED TV olacağını sözlerine ekledi.

        POLAT BİNASI RENAISSANCE OTELİ OLACAK

        Öte yandan Marriott Grubu İstanbul Yeşilyurt'ta bulunan Renaissance'ın ikinci otelini yine Polat Holding ile birlikte Barbaros'ta açacak. Marriott International Avrupa Satış ve Pazarlama Direktörü Rene Mooren, Beşiktaş Barbaros Bulvarı'nda Polat Holding tarafından yapımına devam edilen otelin Renaissance markasıyla işletileceğini ifade etti. Mooren otelde 212 odanın bulunacağını, konferans ve toplantılar için 1500 metrekarelik toplantı salonunun bulunacağını kaydetti.

        HT EKONOMİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ